View Single Post
Eski 22-02-2016, 12:25   #28
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aleydi Mesajı Göster
Tohum bolluğumu var ablacım. Fotoğraftan mı öyle. Sanki bana çok sık olmuşlar gibi geldi.

Sen daha tecrübelisin bilirsinde. Kökler birbirine dolaşmaz mı diye endişelendim.

Güle güle büyüt , hepsi filizlensin, sonra çiçek açıp meyve versinler.

Geçen yıl erken ektiğim için bu yıl beklemedeyim. Gözüm hep tohumlarda, bir an önce ekmek için can atıyorum. Sevgiler.

Sevgili aleydi güzel dileklerin için teşekkür ederim, bazı tohumlarımı etkinlik için 30-40 kişilik hazırlamıştım fakat talep sayısı düşünce ister istemez elimde bol bol tohum kaldı, evet biraz sık oldular ama onlar yeter ki çimlensinler, ben onların arasından sık olanları çekip viyollere alırım, onun çaresi kolay.

O yüzden tohum bolluğundan fazlaca ektim belki çıkmayan olursa diye, deneye deneye öğreniyoruz ya bu sene de böyle denedim bakalım ne şekilde çıkacaklar.

Geçen sene ben de biraz geç ekmiştim ama çok zor yetiştirmiştim, bu sene öyle bir korkum yok artık, arka balkon doğuya bakıyor öğleye kadar güneş içinde balkonu kapattık, sabah kalktığımda hemen balkona atıyoruz kendimizi, güneş vurduğu için camlardan sıcacık oluyor, tohumlarım için de çok iyi oldu bizim için de.

Kahvaltımızı orada yapıyoruz, yemeklerimizi orada yiyoruz, daha da yetmezmiş gibi İnternet kanalıyla Balıkesirden bir de balkon sobası küçük kuzine getittirdim, akşamları onu da yakınca pek güzel oluyormuş.

Üzerinde tesadüfen bu sabah kahvaltıdan sonra bir kaç kestane pişirmiştim, canlı canlı taze taze kestane kebap, yemesi pek sevap ama uzmanlar da dyor kii, iki tanesi bir dilim ekmek yerine geçer
Name:  DSCF8568.jpg
Views: 650
Size:  39.4 KB

Sobanın yanı başında ekilen biber tohumlarım
Name:  DSCF8569.jpg
Views: 402
Size:  35.7 KB

Aslında bu köşe esimin köşesiydi ama şimdi tohumların köşesi oldu
Name:  DSCF8456.jpg
Views: 381
Size:  36.8 KB

Katlanır cam, yazın açık balkon, kışın kapalı balkon
bu işe en çok çiçeklerim sevinecekler, daha tam düzenlenemedi.
Name:  DSCF8454.jpg
Views: 409
Size:  41.6 KB

Sobayı kurduğumuz gün ilk kar yağmıştı, soba gürül gürül yanarken
kar seyretme keyfi de ayrı bir güzelmiş.
Name:  DSCF8447.jpg
Views: 403
Size:  40.4 KB

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön