Konu: TCM / bahçe
View Single Post
Eski 21-02-2016, 15:48   #688
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi abk Mesajı Göster
Bu puzzle isine bir ben anlam veremiyorum sanırım. Çocukluğumda Almanya dan hediye getirmislerdi, minicik parçaları vardi. Bir turlu tamamlayamamistim. O deneyimin olumsuz etkisi midir, bir turlu sevemedim. Ailece ortak yapiyor olmak mı keyif veriyor acaba? ( puzzle in kendisinin keyif vermesini mantigi almayan birinin sorusu. )
Yazınızı okuyunca şu fıkra geldi aklıma

Birgün padişahın huzuruna bir adam getirmişler. Adamın öyle bir hüneri varmış ki; elindeki bir ipliği fırlatarak 100 adım ötedeki bir iğnenin deliğinden geçirebiliyormuş. Bunu başarmak için tam 40 yıl çalışmış.

Padişah "Göster bakalım hünerini" demiş. Adam iğneyi bir sehpaya saplamış, sonra 100 adım geri gitmiş ve ipliği fırlatmış. İplik iğnenin deliğinden geçmiş.

Padişah "Tekrarla, tesadüf olmasın yoksa" deyince adam tekrarlamış, gene isabet. Padişah tam 10 kere tekrarlatmış, 10'unda da iplik hedefi bulmuş. Padişah veziri çağırmış, "Şu adamı ödüllendirin. 100 altın verin, 100 de sopa vurun"

Adam "Aman padişahım bu nasıl ödül" deyince padişah da "100 altın hünerin için, 100 sopa da böyle lüzumsuz bir işe yıllarını harcadığın için" demiş.

Gereksiz bir uğraş-hobi vs. gibi dursa da sonuçta ortaya çıkan tablolar pek güzel oluyor. Sabır, huzur, müzik, sohbet, aile de işin içine girince boşa vakit geçirdiğimizi düşünmüyorum. BİM in sattığı 500+1.000+1.000 üçlü paketi almıştım önce. Güzel olacağını tahmin etmemiştim ama oldukça iyi çıktı. 500 lük olanı bir günde tamamladık. 1.000 lik olanlar resmin zorluğuna göre dört-beş gün sürdü. Özellikle at resimlerinin olduğu puzzle duvarın-eşyaların rengiyle de uyum sağlayınca kıymetten duvara asamadık duruyor öyle.

Puzzle halı ve yapıştırıcıları var @ Mücevher Çalısı nın bahsettiği gibi. Biz komple misafir odasını kapladığımız için halıya gerek duymadık. Yapıştırıcı zamanla özelliğini kaybediyormuş. Tavsiye üzerine gittiğimiz camcı puzzle ları ters çevirip koli bandıyla arkasından yapıştırıyor önce. Cam ile arasına sanırım mukavva gibi bir şey koyup seçtiğiniz çerçeveyle de kaplıyor.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön