Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ
Ahh ahh ne bileyim nergis hiç dikkatimi çekmedi, şimdiye kadar Van'daydım orada çiçekçilerde öyle şeyler olmaz.
Burada da geçen sene görmüştüm el arabasıyla kuruyemiş satanlar mevsiminde buketleyip satıyorlardı. Bir kere kokladım çok güzeldi sonra hocam100'den Karaburun nergisi sipariş ettim bir de bu erlicheerleri, kokladığım nergisler sanırım Karaburundu şimdi hatırlamıyorum ama burada bahçelerde hep Karaburun var.
|
Van'a hiç gitmedim o yörenin de kendine has güzel kokulu bitkileri vardır ne de olsa Anadolu kokulu kokusuz bitki cenneti...
Ben çocukluğumdan beri bilirim Nergisi. Okul arkadaşlarımdan biri pek sevdiği için bahar geldiğinde, okul çıkışı bir demet alır evine götürürdü. O zamanlar benim de evde yetiştirecek gözüm yoktu, açıkçası kokusuna da deli olmadığım için çiçekçiden bezen ben de bir demet alırdım, o kadar...
Konu uzuyor kısa keseyim
Sözümün özü Vanlı olmadığınızı biliyorum Van'da ömrünüz geçmemiştir. Çocukluğunuzda, tatillerde illaki Nergis'in kokusunu duymuş olmalısınız. Ama dediğiniz gibi daha önce dikkatinizi çekmemiştir sadece

Sevgiler...