View Single Post
Eski 20-02-2016, 04:53   #113
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul Mesajı Göster
Sayın Gilan; Bugün San Jose yaşayan arkadaşımla konuştum bana domates fidelerini gösterdi çok şaşırdım 15 cm olmuşlardı sizde çok geç kalmadan mutlaka ekmelisiniz elinizde olan domates tohumlarını sabırsızlıkla sebze bahçenizden resimler bekliyorum ^^
Sevgili dongyul,
Denemek istediğim domates tohumlarını ve de evde bulduğum Bursa biberi tohumlarını bu hafta başında ektim. Biber tohumları bir gece aspirinli suda bekleyince hemen hareketlenmişlerdi ama ektikten sonra henüz topraktan başlarını çıkarmadılar. Ben tohumdan yetiştirme konusunda çok acemiyim. O yüzden özellikle bu ilk sene için sebze bahçesinde hazır fideler kullanacağım. Bir tek elimdeki bu tohumları ektim ama onları da büyütebilecek miyim bakalım...

Name:  IMG_0977.JPG
Views: 638
Size:  50.8 KB

Sebze bahçesini planlayabilmek için atık tahtalardan prototip yaptık. Böylece istediğimiz yüksekliği ve genişliği belirledik. Çok faydalı oldu. Örneğin duvarın dibinde olacak ve sadece tek taraftan ulaşılacak bir adanın genişliğini 90 cm olarak düşünüyorduk ama deneyince gördük ki 90 cm'ye tek taraftan ulaşmak çok zor oluyor, 75 cm'ye düşürdük. Aynı şekilde çeşitli yükseklikleri denedik. 45 cm civarı en çok hoşumuza gitti.

Şimdi plana göre malzeme alacağız. Oldukça büyük bir iş, tamamlanması daha bir ay alır.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön