View Single Post
Eski 19-02-2016, 17:59   #10
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Maddi olarak ne kadar bütce ayıracağınıza karar verip onun yarısı kadarını yapabileceğiniz işlere ayırırsınız. Nasıl olsa bütçenizin çok daha fazlasını görünmeyen kalemlere harcıyorsunuz. Benim ilk yaptıklarım arasında arazimde bulunan meyve ağaçlarını budamak, iyi duruma getirmek, ahlat gibi yabani ağaçları farklı armut çeşitleri ile aşılamak olmuştu. Değişik tür badem, döngel, vs. aşılamaya çalıştım. Bu yıl üçüncü yılları. Tutan aşılar bu sezon olmadığı taktirde gelecek sezon meyve vermeye başlayacaklar muhtemelen.

Farklı yerlerden asma getirdim. Bir arkadaşın bahçesinde ikinci yıllarını tamamladılar. Bu yıl dikilecek hale geldiler. Aşılı asma dikmeme rağmen amerikan anaçları da diktim. Arazinin engebeli olması asma için iyi bir şey. Tabi sizde rakım o kadar değildir.

Bu yıl bir fidancıya kendimizin aşılattığı fidanlardan dikmeye çalışacağım. Deniz kenarında veya alçak rakımlarda yetişen fidan yerine bulunduğumuz iklimdeki fidancıdan alınanlar çok daha iyi uyum sağlıyorlar. Dışarıdan aldığım dut fidanlarından bir tanesi öldü. Biri yaşama savaşı veriyor. Diğer ikisi ise istediğim gibi gelişmedi. Buradan aldığım dut fidanı ise ilk yılında meyve verdi. Onun ikinci yılı olacak bu yıl. Diğerlerinin ise dördüncü yılı. Arada çok fark var.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön