View Single Post
Eski 19-02-2016, 17:48   #9
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Sayın pigeontechs;

Yeriniz hayırlı olsun. Umarım istediklerinizi yapabilirsiniz.

Aldığınız yerde muhtemelen yapılaşmaya izin verilmiyordur. Çözümü konteynir vs. ile çözebilirsiniz. Benzer durumda benim de yerim var. O bölgede çalışmış bir arkadaş bana anlatmıştı. Çeşitli yerler yapmışlar. Ben tekerlekli bir konteynir ile problemi kısmen çözdüm.

Öncelik bana göre su. Araziden çıkan su ile ilgili başlık yazmışsınız.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pigeontechs Mesajı Göster
Arkadaşlar, biz de nihayet göçüyoruz buralardan. olimpos bölgesinde orman içinde aldığımız büyükçe arazide çıkan yer altı suyunun oluşturduğu gölet için nasıl bir çalışma yapmalıyız?
ağustos gibi kuruyor tamamen, bu sene çok kurak geçse de kışın, oluşturduğu dere yatağında diz boyu akıyor. yatağının dışında etrafı da cılk su oluyor. su ihtiyacını burası karşılıyor. buradan depolara da aktarılıyor. derinliği 3 metre. tamamen doğal ve toprak. kepçeyle derinleştirip genişletelim, duvarlara taş örelim, sucul bitkilerle güzelleştirelim vs neler önerirsiniz?
Yapabilirseniz arazinin bir yerine tabi yüksekte olması tercih nedeni geniş bir depo yapın. Su yalıtımını sağlamalısınız. Burada kepçe ile geniş ölçekli kazı yapıp içerisini yapabildiğiniz ölçüde sağlam ve su geçirmez şekilde düzenlemeye çalışın. Suya çok fazla ihtiyaç duyacaksınız.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön