Konu: Nergis
View Single Post
Eski 19-02-2016, 10:23   #2774
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
Sayın pria, bendeki erlicheerlerde bir çiçek sapı açtı ama ben bir koku alamadım. Dün bütün gün, günün değişik saatlerinde koklayıp durdum aynı, kokusuz Canım çok sıkıldı burnumda mı sorun var, çiçek sapları çok uzayamadan yaprakların arasında tomurcuklar açıverdi. Değişik açılardan fotoğrafladım birlikte yorumlayalım istedim.

Karaburunla kıyaslamayalım tamam da hiç koku olmaması anormal, diğer soğanların açmasını da bekleyeceğim bakalım aynı şey onlarda da var mı?
Zor bir soru, zor bir durum..Daha önce de bir iki üyeden bu gibi sorularla karşılaştım sayın Sûz-i Dilârâ..Kokulu bir nergisin koku vermemesine neden olacak etkenleri çözemiyorum ve bilemiyorum henüz..

Açan çiçek henüz çok yeni, yine de bekleyelim biraz daha diğer çiçekleriyle açmasını..Böyle ılıman hatta sıcak havalarda mutlaka kokularını yaymaları gerekirdi diye düşünüyorum..

Erlicheer'ler genel olarak yapraklarından ziyade öncelikle çiçek saplarını uzatırlar, çiçekler geçtikten sonra yapraklar uzamaya başlar..Sizde sanki biraz tersine bir durum var gibi..Toprak biraz fazla azotlu olabilir..

Bekliyelim hele biraz daha..

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön