Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dongyul
Sayın Sinbas; sulamasını çok yapıp o saklama kaplarında uzun süre kalırlarsa ve ışık yeterli gelmezse sağlıksız fide oluşturacağınızı söyleyebilirim.
O kaplar bence ideal değil kök kısmı ışık almayan kaplar kullansanız ve ayrıca 2 3 haftalıkken viyollere tekli şekilde aktarsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Eğer o kaplarda uzun süre kalırsa uzun zayıf çelimsiz fideler oluşacak gibime geliyor. Çünkü bir kaç üyenin paylaşımlarında gördüğüm ve bu konuda bir kaç kez tecrübe edindim ^^
|
Çok haklısın bende aynı fikirdeyim.
Işık bol olacak sulamayı kurudukça fısfıslama yapacağım.
Kök kısmını izole edebilirim sorun olmaz. Zaten 2-3 haftada 3. yaprağı çıkarırlar o zaman da köpük bardaklara aktaracağım.
Bardakları hazır, 80 adedi ne 2 lira verdim bardak aldım, ihtiyaca göre 80 daha alırım.
topraktan çıkma süreci tamamlandıktan sonra seyreltme yapmam lazım bunu yaparken de çelimsiz olanlar alınır güçlü olanlar bardağa geçme sürecine kadar gelişmeye devam edecekler.
Kökler bir birine sarılmadan ve dibe değmeden nakil işlemini bitirmem lazım.
Bitkiler Toprak yüzeyinde göründükten sonra alıştıra alıştıra güneş görmeye başlayacaklar. Güneş görmeye başladıktan sonra yosun tutmayı önlemek için kapların altlarını ışıktan izole etmek zorundayım. Gerekirse kaplarını küçük siyah poşetlerin içine oturturum, daha pratik olur.
Onlar çıktıkça fotoğraflarını eklerim hep birlikte gözlemleriz.