Yanlış yerdeysem lütfen ben doğru yere taşıyın.
Nisan ayında yaklaşık 50 metrekarelik bahçame çim ektirdim. 15-20 gün sonra çimler çıkmaya başladı ve 10-15 cm. büyüklüğü ulaşınca makas ile biçtim.Çimler tekrar büyümeye başlayınca bazı yerlerden bölge bölge yavaş yavaş sararmaya başladı, yaklaşık bir ay sonra tamamen sarardı.Bu arada düzenli olarak özellikle akşamları suluyordum.Tamamen sararınca sulamayı bıraktım.15 gün önce Ziraat Mühendisinin tavsiyesi ile çimlere mantar ilacı uyguladım.Şu anda hiçbir değişiklik yok.8-10 günde bir olmak üzere suluyorum.Bahçem çok fazla güneş almıyor.genellikle akşam saatlerinde suluyorum
Çim dikilen yerde yetişmiş kayısı ve kiraz ağacım var.Bu ağaçlara özellikle de kayısı ağacına ikbahardan başlamak üzere 2-3 defa böcek ilacı uyguladım.Çimlerdeki sararmaya bu ilacın da etkisi olabilirmi?
Birkaç gün önce kiraz ağacının bazı dallarının kurumaya başladığını fark ettim.Bu dallarda beyaz kurtçuğa benzer akıntıların ağacın dallarından fışkırır gibi dışarı çıkıp, katılaştığını fark ettim.Kiraz ağacımın kurumasını hiç istemiyorum.
Çimlerdeki sararmaları ve kiraz ağacındaki beyaz oluşumların resimlerini mail ile birlikte gönderiyorum.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Yaşar Ünal
Düzenleyen Güzelözlü : 21-08-2007 saat 13:34
Neden: Resim eklemek için
|