View Single Post
Eski 17-02-2016, 12:22   #2624
akçabardak
Ağaç Dostu

akçabardak's Avatar

Giriş Tarihi: 21-03-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Kaynak aynı yerden. Aldığım tohumlardan çok azından verim alabildim. Sarı çiçekli olan ikinci yıl çiçek açıyor. Muhtemelen bu da aynı olabilir. Siz bolca tohum almaya bakın. Görüntü güzel olursa etkinlikte oldukça taliplisi olacaktır. Sarı çiçekli olan ilk yıl yerde yaprak çıkartıyor. İkinci yıl ise çiçek kısmı yükseliyor. Bende olanlardan benim boyumu geçenler çıktı. Nerede ise iki metreye kadar yükseldiler. Yan dallar ile de bol çiçekli oldular. Pembe olanlar çok narin oldular. Tabi otların içinde olmasının da etkisi olabilir. Bu yıl çıkabilirlerse biraz daha bakım ile tohumlarını almaya çalışacağım. Bu şekilde güzel pembe renkte çıkarken açık renkte de açmaya başlayabiliyorlar.

Sarı çiçeklisinden bende de var, ben onu artık hiç ekmiyorum düşen tohumlardan kendi kendine çıkıp ürüyor, sadece 2-3 kök bırakıyorum gerisini söküyorum, dediğiniz gibi çok boylanıyor.

Pembesi de tam tersine yayılan bir tür çıktı benim merak ettiğim 3. senesinde ne tür bir gelişme gösterecekler, sarı çiçeklisi gibi 2 yıllık mı olacak... yoksa kışın kökler toprak altında uyuyup baharda yeniden mi filizlenecek... bekleyip hep birlikte göreceğiz inşallah.

Umarım bolca çiçek açarlar ve bol bol tohum almayı başarır ve sizin de dediğiniz gibi etkinlikte paylaşırım Sn. Muda.

akçabardak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön