View Single Post
Eski 17-02-2016, 11:51   #2219
turan_mert
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-02-2016
yaklasik 2 haftadir bu konu uzerine dusunup arastirma yaptim ardunio ile kontrol sistemi kurabilirim malesef gelip birebir yardim edebilecek kimse yok resimlerle paylasimlarla vs sizden yardim alabilirim ancak
genel olarak bana lazim olan ve bunlardan piyasaya rahatlikla surebilecegim urunlerin listesi
domates (buradakiler cok kucuk ve tadi pek yok)
biber (tatli ve dolmalik) (burada sadece oluyu dirilten chilli biberi var)
kavun karpuz ( kapuz sari renkli ve tadsiz kavun turkiyedede bulunan yuvarlak turde ama tadi yok)
cilek ( asiri kucuk ve eksi cilekleri var az biraz daha eksi olsalar limon niyetine kullanilabilir)
marul ( burada gobek kismi buyuk ve beyaz kenarlari sari renkli tadi cok degisik)
kivircik ( 4-5 tane kivircik 250gr geliyor uzun bir govde uzerinde birkac kucuk yapraktan ibaret ayni lezzetide alamiyorum)
nane (sadece 150km mesafedeki bir pazarda tek bir saticida gordugum (muhtemelen ithal) aromasi yogun olmasada ozlemden dolayi severek yedigim sonradan keske bir parca dikip deneseydim dedigim yesillik)
maydanoz (hic bulamadigim ozlemini cektigim salatanin olmazsa olmazi yesillik)
dere otu (ilk basta hafif bir aroma ve sonrasinda agzinizi yikatacak kadar kotu bir tat (eksimsi acimsi-bitter) veriyo)
kara lahana( hic gormedim)
havuc (buradakiler tuzlu)
bezelye (taneler cok kucuk genellikle dis kabukla birlikte pisiriliyor burda)
nohut yesil ve kirmizi mercimek (hicbirisi yok)
kuru sogan (asiri pahali kiska denilen mevcut oda biraz aci)
yil icerisinde minimum 12 maksimum 13 saat gunes var
bu durumlar altinda bu listenin ne kadarini uretebilirim
sera kurmak( cevresini ve etrafini kapatmak mecburimi sicaklik ve nem asiri artacagi icin guclu havalandirma gerekli ayrica nemi azaltmak icin ne yapmak lazim (dis ortam geceleri %60 oglen saatlerinde %80-80 arasi aklima kompresor ve hava kurutucu ikilisi geldi elektrik maaliyeti biraz fazla olur ama o sistemin)

turan_mert Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön