Alıntı:
	
	
		| 
					Orijinal Mesaj Sahibi turan_mert  forumda boyle bir konu acarak benim gibi bu ise yeni baslayacaklara isik tuttugunuz icin tesekur ediyorumEndonezyada yasamaktayim
 yaklasik 1 hafta once istedigim sebze ve yesillikleri bulamadigim icin kendim yetistirmeye karar verdim
 bulundugum bolge genel olarak geceleri 25 gunduzleri 35 derece (yil icerisindeki minimum ve maksimum suanda 23-30 gece/gunduz sicakligi var) nem %50/%90 arasi
 toprakli tarimda basari mumkun degil gibi duruyor yagis bu aralar asiri fazla toprak kumlu genellikle pirinc ekimi yapiliyor buralarda aradigim cogu sebzeyi (maydanozu bile bulamiyorum) bulduklarimin bazilarinin tadi cok farkli ( tatli havuc yerine tuzlu havuc   dere otu acimsi bir tat birakiyor agizda)
 hem kendim ve sevdiklerim hemde yerel halka farkli tatlar sunmayi dusunuyorum
 benim bu bolgede ekebilecegim sebzeler nelerdir?
 alan sikintimiz pek yok gerekirse her bir sebze icin rahatlikla 200-300 m2 lik seralar kurabilecek kullanilmayan tarlamiz mevcut. isin ticari boyutuna girecek durum olusursa 8-10 donum araziyi degerlendirebiliriz ( zamanla hem bilgi hemde para biriktirerek birkac yilda yapilabilir ancak)
 bu konuda bana yardimci olursaniz cok sevinirim
 simdiden herkeze tesekkur ediyorum
 | 
	
 topraksız tarımla yetiştiremeyeceniz ürün yok gibi *ticari boyutta kar marjı yüksek ürünler tercihiniz olmalı 
yıl içersinde  sevilen ürün temin edilemediği zamanlarda pazar a ürün çıkarabilirseniz ovakit yetiştirdiğniz ürün emek kemale erer
size tavsiyem istediğiniz ürünleri listeleyip  formda kudret tezel beyle irtibata geçip gübre kiti ile işe başlamanız