forumda boyle bir konu acarak benim gibi bu ise yeni baslayacaklara isik tuttugunuz icin tesekur ediyorum
Endonezyada yasamaktayim
yaklasik 1 hafta once istedigim sebze ve yesillikleri bulamadigim icin kendim yetistirmeye karar verdim
bulundugum bolge genel olarak geceleri 25 gunduzleri 35 derece (yil icerisindeki minimum ve maksimum suanda 23-30 gece/gunduz sicakligi var) nem %50/%90 arasi
toprakli tarimda basari mumkun degil gibi duruyor yagis bu aralar asiri fazla toprak kumlu genellikle pirinc ekimi yapiliyor buralarda aradigim cogu sebzeyi (maydanozu bile bulamiyorum) bulduklarimin bazilarinin tadi cok farkli ( tatli havuc yerine tuzlu havuc dere otu acimsi bir tat birakiyor agizda)
hem kendim ve sevdiklerim hemde yerel halka farkli tatlar sunmayi dusunuyorum
benim bu bolgede ekebilecegim sebzeler nelerdir?
alan sikintimiz pek yok gerekirse her bir sebze icin rahatlikla 200-300 m2 lik seralar kurabilecek kullanilmayan tarlamiz mevcut. isin ticari boyutuna girecek durum olusursa 8-10 donum araziyi degerlendirebiliriz ( zamanla hem bilgi hemde para biriktirerek birkac yilda yapilabilir ancak)
bu konuda bana yardimci olursaniz cok sevinirim
simdiden herkeze tesekkur ediyorum
|