Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan
Zambağınız ,Oriental Lilium (kokulu) olması gerek. Dışarıda kalması iyi olmuş.. soğuk isteği karşılanmıştır. Dışarıda kalmaya devam edin. sararan saplar çürüyecek ve dibinden kopacaktır. Kopsun. NİSAN ayı geldiğinde sürgün verecektir. temmuzda çiçek açacaktır. kolay gelsin.
Not: Soğanlarını ayırmak yeniden dikmek isterseniz çok geç olmadan yapın veya olduğu gibi kalsın.
|
değerli bilgileriniz için çok teşekkürler.bi çok zambağımı kaybettim. bi kısmını suda çürüttüm bi kısmını sapı kuruyunca çıkarıp evin en gölge yerine koydum.ancak zamanla çürüdüler sanırım saklamadan önce yıkamak iyi bir fikir değildi...bi kısmı da gazi oldu soğanı küçüldü...ama bu saksıdakilere hiç dokunmadım.kurumuş dalları bile hala üzerinde hatta sonbaharda dibinden yeni bir filiz görünmüştü ona da müdahale etmedim.büyümeden kaldı öylece...bi ara baktığımda toprağı kaskatıydı toprak biraz nemliydi o yüzden donmuştu...açıkcası böylesine kabuksuz sudan hemen etkilenen bir soğanın dondan sağ çıkacağını düşünmemiştim hiç...
yine aynı şekilde bırakacağım dokunmayacağım.sadece biraz dışarıda kalan boğaz kökleri için toprak ilavesi yaparım.sulamayı ne zaman yapsam acaba?martda felan mı sulasam?