View Single Post
Eski 16-02-2016, 21:47   #94
YeniBON
Ağaç Dostu

YeniBON's Avatar

Giriş Tarihi: 08-10-2011
Bozuk çıkan süt.

Yaklaşık 20 yıl önce farklı bir süt üreticisinin aynı ambalaj ve aynı teknoloji ile üretilen süt paketinden sigara izmariti çıktığını arkadaşımın eşi söyledi. Yanlış olabileceğini, izmaritin evden ve paketi açtıktan sonra süte karışabileceğini söyledim. Benim belirttiğim gibi olmadığını ve süt paketini açtıktan ve sütü tencereye dökerken izmaritin tencereye döküldüğünü belirtti.

Sonrasında bu tür kurumları denetleyici ve belge verici bir kurumda çalışan, yetkili bir arkadaşa durumu anlattım. İzmarit vb. malzemenin çıkmasının bu tür işletmelerde mümkün olmadığını, sütün üreticiden geldikten sonra direk kapalı bir sisteme aktarıldığı, her türlü işlemden geçtikten sonra paketlendiğini söyledi. Yani insan eli değmediğini ve dış ortamla irtibat olmadığını belirtmişti.
Bunun ancak kötü niyetli kişiler tarafından gerçekleştirebileceğini söylemişti.

Güler hanımın karşılaştığı durum konusunda üretici firmanın vereceği cevabı merakla bekliyorum. Aynı ya da farklı bir firmadan benzeri bir durumun bu ortamlarda görülmemesi olmadığı anlamına gelmiyor.

Tüketimden gelen gücümüze kullanarak, yanlış çalışan, dürüst olmayan üreticiler konusunda tepkilerimizi de yasal ortamlarda göstermeliyiz.

YeniBON Çevrimdışı   Başa Dön