Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saleri
Benim olduğum bölgede sondajın mt si 100 tl + boru ücreti yeda hersey dahil 130 tl . Yaklaşık maliyet 12-15 bin arasında tutuyor.
Saski nin verdiği bilgilere göre aynı suyun metreküpü imarlı ama şehirmerkezine uzak yerlerde 3 de 1 oranındaymış.
Yani biz Samsun merkezde 10 m3 suya toplam 40 tl ücret öderken Atakumun köyünde ~13 tl ödüyormuş.
Bana traktörle belediye suyu satan köylü arkadaş (bağ bahçe hayvancılık yapıyor) da aylık 25-30 tl su parası geldiğini söyleyince ben sondajdan vazgeçtim.
Not: Çevre sulama izni ile su bağlatma işini henüz bilen çıkmadı  )
----------
10.02.2015:
Bir tarafında Yeşilırmak diğer tarafında Kızılırmak akan ve diğer akarsularına rağmen içme suyu sıkıntısı çeken SASKI de şebeke suyu ile bahçe sulamak yasak olduğundan "Çevre sulama izni" diye bir şey yokmuş.
|
Sn. saleri,
Kuyu için görüştüm, havalı dedikleri sondajın m'si 70 tl, malzemeler bize aitmiş. 140 m öneriyorlar taban suyu için. Yaklaşık masraf 20 bin TL tutuyor ve şu an ben de yaptıramayacağım, öteledim.
Çevre sulama suyunu demek ki her belediye vermiyor, sizin için çok iyi olacaktı ama yapacak bir şey yok artık. Anladığım kadarıyla sizin bulunduğunuz yer merkeze uzak değil. Eğer uzak olsaydı 1/3 oran çok iyiymiş, bizim çevre sulamadan çok daha ucuza geliyor.
Bu arada bizim belediye de abonelik için katılım ücretlerini 3 misli artırmış

160 TL olan katılım ücretini hem 500 TL'ye çıkarmış hem de birime dönüştürmüş ve bizim arsa 1218 olduğu için 2 birim kabul ediliyor ve 1.000 TL katılım ücreti + diğer abonelik işlemleri. Yapacak bir şey yok artık, başvuruyu önümüzdeki haftalarda yapacağım inşallah.
Sağlıcakla kalın...