Bu bozulma varsayımı bana çok ilginç geldi. Çünkü UHT sütler hiçbir bozulma emaresi göstermeden haftalarca dolapta kalabiliyor.
Kendi tecrübemden örnekle, işyerinde misafirler için bulundurulan minik kutu sütlerden birini açtıktan sonra buzdolabında unutmuşuz. Haftalar sonra farkedip, kokuda ya da görüntüde herhangi bir bozulma olmamasına rağmen dökmüştük.
Önde gelen onkologlardan Dr. Yavuz Dizdar da UHT ve yoğurtlarla ilgili araştırmalarını makale ve kitaplarında paylaşıyor.
Sütler ve yoğurtlar bozulmuyor, çünkü siz onları pastörize değil,
Konuyu saptırmak istemem tabii ama UHT ürünlere ayrıca dikkatli yaklaşmakta fayda var, forumda süt ve teknolojisi ile bu kadar yazışma olunca değinmeden geçemedim.