View Single Post
Eski 11-02-2016, 08:44   #32
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu

Sûz-i Dilârâ's Avatar

Giriş Tarihi: 11-10-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan Mesajı Göster
Paniklemeseniz, aciklamayi beklesek iyi olmaz mi ? Elbette cok kotu seyler atilabilirdi, geri donulmez sonuclari olabilirdi. Bekleyelim bakalim firmanin aciklamasi nasil olacak.

Sanirim siz GDO lu urun almiyor, ciftlik tavugu ve yumurtasi yemiyor, sebzelerinizi kendiniz yetistiriyor, ilaclanmamis olsun diye kendi meyve bahcenizi kuruyor olmalisiniz.

Kimseyi korumak falan da istemiyorum, sadece firmanin incelemesinin sonucunu bekleyelim dedim.

Bu olayin benim basima, yakinimin basina ve ya forumda bir arkadasin basina gelmesi dusuncemi etkilemez inanin. Yanlis anlasildiysam kusura bakmayin. Saglicakla kalin.
Sn. kızıltan, niyetim sizi incitmek, kırmak asla değil, yazımın içine üzgün yüz ifadelerini özellikle yerleştirdim ki yazıdan bir tartışma ya da ukâlâlık anlamı çıkarılmasın. Buna rağmen yanlış anlaşıldımsa kesinlikle özür dilerim, bir insanın kalbini kırmak istediğim en son şey bile değildir.

Sizin fikrinize cevaben kendi fikirlerimi ortaya koydum, yapmak istediğim sadece buydu.

Benim ne beslediğim tavuğum, ineğim ne de sebze tarlam, meyve bahçem var. Zarar ziyanından uzak durabilmek adına elimden geldiği kadar hazır gıdayı evime sokmamaya, elimden geldiği kadarını da evimde kendi elimle yapmaya çalışıyorum hepsi bu. Ben ve benim gibileri böyle bir yaşam sürmeye zorlayan da bunlar gibi hazır gıda markalarının bize yedirip içirdiklerinin içine kattıkları şeylerdir.

Tersi olsa bile bu benim böyle bir olaya tepki vermeyeceğim anlamına gelmez.

Firmayı koruduğunuzu düşünmedim ama sağduyu çağrınıza katılamayacağım maalesef. Bu çok ciddi bir durum, ülkemizin geleceği milyonlarca çocuğumuz şartları başka türlüsüne izin vermediği için bu sütlerle, yoğurtlarla, ayranlarla besleniyorlar.

Bu olumsuzluğun üzerine bir de bu tür durumlar yaşanacaksa kusura bakmasın kimse a holding, b holding hesabını da verecek, sonucuna da katlanacak. Birileri Pınar Süt'ü bitirmek istiyorsa Pınar Süt de kendini buna göre konumlayacak, toplama, üretim ve dağıtım aşamalarından birinde zafiyet var ya da süt bozulmuşsa sütte problem var, belki aynı bozuk süt başka kutularda da aynı oluşuma sebep oldu bilemeyiz.

Bir arkadaşın söylediğine de katılıyorum deliller firmaya teslim edilmemeli, şimdi kibar kibar konuşsalar da delilleri ele geçirdikten sonra üslup değiştirebilirler. Sabotajsa da değilse de Pınar süt hesap vermeli, bu süt bu hale nasıl geldi? Çıkıp açıklama yapsınlar, gerekirse sütlerini toplatsınlar. Kesinlikle mahkemeye verilmeli. Bu milyonları ilgilendiren çok önemli bir konu.

Ben olsam bu delilleri kayıt altına aldırmak için bir avukata danışırdım böyle bir durumda ne yapılabilir öğrenirdim ve Pınar Süt'e savaş açardım

Dip not: Sayın kızıltan Türkiye'den çalışmak için mi oraya gittiniz yoksa aslen İran Türklerinden misiniz bilmiyorum ama eğer ikinciyse size şunu rahatlıkla söyleyebilirim: "Türkiye'de kimse ayranım ekşi" demez.

.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Başa Dön