Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Güler
Sayın orkide hocaları, iki gün önce koçtaş'tan vilmorin orkide gübresi-vitamini aldım.
Sulandırarak phallere verdim. Bu gün gördüğüm felâket beni şaşırttı. Üzerinde çiçek tomurcukları olan dalların altındaki yapraklar sanki soğuktan donmuş bir hale gelmiş sapsarı olmuş.
Bütün bitkim ya öldü ya da ölme yolunda. Gövde de perişan halde bir iki yeni yaprak oluşumu var gibi ama sanırım onlar da önceden oluşmuş.
Yapacak bir şey var mı?
|
Merhaba sn.Güler Hanım,
Üzülerek söylüyorum ki orkideniz maalesef ölme yolunda. Başkaları ben benzer durumdayken bunu söylediklerinde çok kızmıştım ama sonuç genelde aynı oluyor. Gübrelemeden öncede koyu yeşildi ise bu gübreleme hakkında bir soruna işaret edebilir. Ancak gübrelemeden önce de yapraklar bu kadar sarı yeşil değilde açık yeşilse ve dikkatlice bakıldığında görüşebilecek buruşmalar vardıysa gübreleme negatif bir etki bırakmış olabilir. Ben sizin yerinizde olsam sn. Mine Pakkaner'in oksijenli su formülünü daha seyrelterek kullanırım ve her ihtimale karşı böcek kök çürümesi var mı diye kontrol etmenizi tavsiye ederim (kök baştan sona çürükse kesin çünkü öbür türlü yaşayan kısımları olabiliyor.köklere tarçın serpmeyin çünkü zaten durumu pek iyi gözükmeyen bir orkide )
Yukarıda bahsettiklerim içinizi rahat tutması açısından önerebileceğim bir tür sonuçsuz uygulama. Yaşaması büyük bir şans olur ancak bende sararan orkidelerimdr aynı yöntemi uyguladım uygulamaya çalıştım (sonunda öldüler ama en azından elimden geleni yaptığımı bilmenin huzuru var) Orkidelerinizin muhtemel ölümü sizi sakın üzmesin. Hatta bence kendinize bir hediye olarak görüp hybrid bir phalaenopsis alın

Orkidelere olan sevginizi daha çok arttıracağına eminim.
Sevgiler