View Single Post
Eski 07-02-2016, 16:04   #748
PacMan
Yeni Üye

PacMan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-11-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sayın PakMan öncelikle şunu sormak istiyorum. Gerçekten niyetiniz profösyonelleşmekse taşıma suyla değirmen dönermi. Öncelikle topraksız tarım için besin eriyiği hazırlamasını öğrenmeniz lazım. İşin ruhunu öğrendikten sonra imkanım yok hazırlamak zor oluyor hazır besin kullanmayı tercih ediyorum diyebilirsiniz ama işi öğrenmeden dışarıdan alacağınız besin eriyiği ile amatörlüğü aşamassınız.
Sayın hocam cevabınız için teşekkür ederim. Oturup düşününce Bir yandan oldukça haklısınız. Fakat Sıvı gübre hazırlamak ile Organik sıvı gübre hazırlamak arasında Büyük bir fark var.

Ayrıca Bahsettiğim organik sıvı gübrenin 1 tonluk olanı 16 bin TL.
Profesyonelleşme sırasında, işe giriştiğimde her şeyi ben kontrol edemeyeceğim.

1 SORU :
Bu yüzden bu sefer laboratuvar kurmam gerekli.Şakası yok bu işin ki 4 dönümden bahsedersek Sadece besin hazırlamak başlı başına bir iş olmuyor mu?

2 SORU:
Domatesten bahsedersek Bombus Arısına ihtiyaç olacak. 8 haftada bir kovan değişmesi gerekli. Ben ise bu kovanları Tarım bakanlığından satın almak yerine Arılarımı Kendim yetiştirerek Kovan israfı ve Arı ölümlerinin önüne de geçmek istiyorum. Sizce de Hem Tasarruf ve Arıları onurlandırmak değil midir?

3 SORU: Bitkiler'imi Yetiştirme esnasında Topraksız tarımın en büyük ve önem teşkil eden kısmı suyu boşa harcamamak. Filtre edip tekrar kullanmak , su içinde biriken veya azalan besini ,tuzu , nasıl ölçeceğim bunun için bir Ziraat Mühendisine ihtiyacım var değil mi?

4 SORU:
Bir insan Tek başına bütün bu işlerin üstesinden gelebilir mi? Bu sebepten ilk başlangıçta kendi kendine yetebilmek için (para kazanana kadar) için sanırım bu şekilde kolaya kaçmam gerekiyor.

5 SORU:
Güneş enerjisi ile ilgili depolama hakkındaki düşünceleriniz nedir? Bulunduğum ilin Gaziantep olduğu düşünülürse coğrafi konumum sebebiyle Nisan - Eylül Arası Sıcaklık Orta - Yüksek - Orta olarak devam ediyor. Zaten bu aylardaki sıcaklıklarda sera ortamı Isı ve Güneşten gelecek olan enerjiyi bitkilere kolayca aktaracak.

Saygılarımla Kudret Hocam.

PacMan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön