Herkese merhabalar, forumu arasıra takip edebiliyorum.Birkaç gündür zeytin hakkında yazılanları okuyorum.Bizim de bahçemizde bir zeytin agacimiz var.ömrünün ilk 3 yılını balkondaki büyük bir saksıda,son 3 yılını da bahçemizde geçirdi.Saksıdayken bile 1 Kavanoz zeytin veriyordu her yıl.Bu sene 6-7 kilo zeytin topladık. Aslında yesilken toplayacaktik ama çalıştığımız için toplamayı unutuyorduk, bu yüzden karardilar ve ekim sonunda topladık. İnternetten tariflerle tuzladım ve cok güzel oldu.sonra sitede yazılanları okurken zeytinin birçok çeşidi olduğunu öğrendim ki, zamanında dedeleri izmirde zeytin yetiştirmiş, çocukken zeytin toplamaya gitmiş bir kişi olarak bu çok utanç verici bir durumdu.Bunun üzerine bahçedeki agacımızin çeşidini bulmaya çalıştım ama bir türlü emin olamadım.Keskinoglu tavukculugun 2009 yılında ürettiği yağların promosyonu olarak babama verilmiş bir fidandı, sanırım zamanında sertifikası falan da vardı ama hatırlayamıyorum.bu yüzden sizlere danışmak istedim, aslında yarın Keskinoglu nu da arayip soracağım ama sabredemedim

Hatta zeytin konusunda o kadar heveslendim ki bahçemizde birkaç tane daha zeytin fidanı dikmek istiyorum.Tabii ki bakim ve budama konusunda da yapılması gereken çok şey var ama buradan çok şey ögrenebilecegimi düşünüyorum...