View Single Post
Eski 07-02-2016, 07:15   #3
OSMAN45
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-12-2009
Hayırlı olsun sayın tugrulalp. Başlamak işin yarısını bitirmektir derler.

Küçük önerilerimi değerlendirdiğiniz için memnun oldum. Benden yerleşim planı çizmemi istemişsiniz. Mühendisim ve çalıştığım firmada fabrika yerleşim plan çalışmaları yapmıştım. Ancak mimar veya peyzaj mühendisi değilim. O nedenle, sadece bahçemde yaptıklarım ve hatalarım konusunda önerilerde bulunabilirim.

Yine Konya daki o arsa benim olsaydı ne yapardım diye başlayacağım.

Evi yine sizin plandaki yerinde bırakır, ev ve araba garaj girişini bitişik olarak Billursu sokak tarafına yapıp, garajı şimdilik açık bırakırdım. Emekli olduğumda garajın üstünü kapatarak hobilerim ve bahçe malzemelerimi muhafaza etmek için alan yaratırdım.

Kameriyeyi ise bahçenin daha asude bir yerine koyar, o yeri şimdiden belirleyip güney-batı yönüne koyu gölge yapan bir ağaç dikerdim.

Aynı şekilde evimin de aynı yönüne aynı tip bir ağaç dikerdim.

Konya'da 1970 de bir yıl yedek subaylığını yapmış biri olarak çim alan yapma konusuna girmek istemem. Sayın saleri dahi Samsun'da (Temmuz-Ağustos aylarında ortalama yağış miktarı Konya'nın Mart-Nisan ayı ort. yağış miktarına eşit)sebzelerini susuzluktan kuruttu ise Konya'da çimi düşünmezdim herhalde.

Tüm bunlara rağmen benim size tek önerim olabilir. Bu forumun konu ile ilgili başlıklarını detayları ile okuyun. Bu forumu iyi değerlendirirseniz mükemmel ev ve bahçe dizayn edebilirsiniz. Tabii ki önerilere de değer verin. Ancak okuyup önerileri değerlendirdikten sonra bir sentez yaparak oluşturduğunuz kendi fikirlerinizi gerçeğe dönüştürün. Yörenizde ki kişilerden aldığınız önerilere daha fazla değer verin.

Kolay gelsin.

OSMAN45 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön