Konu: Nergis
View Single Post
Eski 06-02-2016, 20:41   #2746
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ Mesajı Göster
sitemizden sayın pria, double daffodilleriyle ünlüdür.
Bu ünü siz nergisseverlerin ilgisine ve beğenilerinize borçluyum sayın Sûz-i Dilârâ..Teşekkür ederim..

Ben tam bir nergis delisiyim..20-25 yıl önce halâ kimden edindiğimi hatırlayamadığım bir adet ''ERLİCHEER'' nergisi çoğalta çoğalta, bütün ülkeye ilk defa tanıtıp edinmelerini sağladım çiçeksever insanlarımızın..

Elimde henüz fotosunu ve orijinal adını paylaşmaktan çekindiğim birçok ün kazanabilecek nergis türü daha var..Çünkü, maalesef hiç zahmet etmeden, yorulmadan, emek vermeden hazıra konmak isteyen çok az da olsa kopyacı insanlar var..Bizim insanımız genelde böyledir..Biri, binbir emekle bir dükkan açar..Tam işlerini yoluna koymuşken, gelir birisi, aynı işi sizin yanıbaşınızda sizi taklit ederek bir dükkan açıp yapmaya kalkar ve sizi baltalayacak herşeyi yapar...Bu yüzden, şu üretim aşamasında, bu ender nergislerimin fotolarını ve orijinal adlarını yazmaktan çekiniyorum bu sayfalara..Çünkü, ben 2-3 adedini zorluklarla edindiğim bu nergisleri binbir emekle yetiştirip üretirken, ithal nergis soğanı getirip benim taşımla benim kafamı kırmak isteyenlere bu fırsatı vermek istemiyorum..Buna benzer olaylar çok yaşanır oldu ülkemizde..Türk çiftçisi ürettiği üründen tam iyi para kazanacakken, ithalatçı birileri çıkar ortaya ve gemiler dolusu ürün ithalatı yaparak yerli üreticinin belini kırar, hatta çiftçilik yaptığına bile pişman eder..Buğday da, pirinçte birçok üründe hep böyledir..Üretici değil ithalatçı kazanır.

Zamanla insanlarımız tabi ki yeni nergis türlerimle tanışacak yine ilk olarak..

Eğer yaşım 30'lu, 40'lı yaşlarda elimde bu olanaklar olsaydı, emin olun, Türkiye'den yine bir ilki gerçekleştirip güçlü bir nergis soğanı ihracatçısı olurdum..

Ama, bunu başarabilecek güvendiğim bir güzel insan var..Benden sonra herşey ona emanet olacak ve mutlaka benim bu büyük hayalimi gerçekleştirecektir.

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön