View Single Post
Eski 06-02-2016, 19:19   #372
dongyul
Ağaç Dostu

dongyul's Avatar

Giriş Tarihi: 11-02-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Gübrede koku ve erken olgunlaştırmak için zeolit karıştırılabilir. Yanlış hatırlamıyorsam İzmir körfezini temizlemek için kullanıldığını, ancak dışarıdan getirtildiği ile ilgili bir yazı okumuştum. Ülkemizde çok miktarda olmasına rağmen halen kedi kumları bile yurt dışından geliyor.

Geçtiğimiz yıl kestane ekmiştim. Aşağılarda bir iki saat kadar oyalandıktan sonra yukarıya çıktığımda dere içinde bir tane kenarları yenmiş en güzel ve büyük kestaneyi görmüştüm. Bu yapılan işlem gündüz vakti. Toprak altındaki tüm kestaneler artık çıkmaz diye düşünürken bir kısmı çıktı. Tadını kokusunu bile bilmediği kestaneyi kenarlarını bembeyaz içi görünene kadar kemirmesini hala unutamadım. Bu yıl da kestane ve çevizi ilkbahar yerine sonbahardan gömdüm. Bakalım ne kadarını kurtarabileceğiz. Bizim gelincik çifti yeniden gelirse fare sorunu kalmayacak. Ancak onlar gittikten sonra yeniden çoğaldılar.
Gelincik mi? burada kedi dolu ama inanır mısınız kedi fareden korkar olmuş^^ Gelincik hiç aklıma gelmezdi iyi fikir ^^

dongyul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön