View Single Post
Eski 06-02-2016, 14:17   #746
PacMan
Yeni Üye

PacMan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-11-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel Mesajı Göster
Sevgili Arkadaşlar sizlerden sorular bekliyorum.
Sayın Hocam ben Sera Kurmak için Kolları sıvadım. Sistem NFT sistemi olacak. Domates (5 Çeşite kadar) Patlıcan - Biber - Yapabilirsem Karabiber - Be Salatalık(Hıyar).

Fakat evimde şu an durgun su olan devamlı Oksijenlenen 20 LT Hidroponik bir sistem kurdum. Bunu yapmamın sebebi. Seracılığa girişmeden birikimimi boşa harcamadan Tecrübe edinmek.

Edindiğim Tecrübeye göre bir kere Sebze Tohumlarını filizlendirmek/çimlendirmek kolay değilmiş. Suyun devamlı olarak Oksijeni köklere vermesi gerekli.

Işık çok önemli bir yer teşkil ediyor.Zaten amacım Güneş enerjili bir sera kurup , enerjiyi kullanma ve de depolama(biraz abartılı mıdır bilemedim)

Yasa dışı bir bitki için ismi lazım değil. Işık sistemi 12/12 veya 18/6 olduğunu Hidroponik sistemi araştırırken öğrendim. Ama adı geçen sebzeler için ışığın bir tablosuna rastlamadım.Ama bulacağım. Şimdi gelelim esas meseleye Sayın Kurdet Hocam.

Yaprak Sararmaları , Boyun bükmeler. Gelişimde Yavaşlama. Yaprak uç kısımların kuruması. Kıvrılması.

Bunlar daha çok Kalsiyum, Magnezyum , Nitrojen ve Potasyum kaynaklı olduğunu okumalarımdan öğrendim. Yalnız işi Disipline etmek , hızlandırmak adına ki bunu profesyonelleştirmek kusursuzlaştırmak adına istiyorum.

Reklam olmasın diye markayı sildim resimden(Spoiler /Gizleme Tuşunu bulamadım)

Hazır Sıvı Besinler Kullansam veya Bunları üreten Yabancı kaynaklı firmalarla toptan alışverişe girmeme ne dersiniz?

Bunları 4 dönüm bir serada çalışacak Ziraat Mühendisine mi yüklemeliyim? Yoksa hazır sıvı Gübre ,besin ve vitaminler kullanmalı mıyım?

Saygılarımla...

PacMan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön