Yapılışı çok kolay olan bir sebze yemeği. İçine Patates de girince Karnabaharı beğenmeyenlerin bile severek yiyeceği bir yemek çıkıyor ortaya. Karnabahar pek çok çocuğun yemek istemediği sebzelerimizden biri. Bu tarifle çocukların da karnabaharı yemesi sağlanabilir
Malzemeler:
1 orta boy Karnabahar
1 kilogram Patates
1 tatlı kaşığı tuz (istediğiniz ölçüde)
Yarım çay bardağı sıvı yağı
Üzeri için 200 gr Kaşar Peyniri
Hazırlanışı:
Karnabahar hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ufak parçalar halinde doğranır. Patatesler de soyulup küçük küçük doğranır. Karnabahar, Patates, sıvı yağı ve tuz bir kapta harmanlanır. Birbirine karışmış olan malzeme fırın tepsisine serilir ve 200 derece Fırında 50 dk pişirilir. Fırından çıkarmadan önce, üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir, 5 dk daha kapalı fırında bekletilir. Kaşar eriyince fırından çıkarılır. Servis tabağına alınıp afiyetle yenir
Bugün evimizde Kaşar Peyniri olmadığı için fotoğrafta kaşarsız yemeğimiz bulunuyor. Kaşar bulunmadığı zaman yoğurt ile de güzel gidiyor. Biz bugün yoğurt eşliğinde yemeğimizi yedik
