Sayın divan, delikler de varsa büyük ihtimal danaburnu sorununuz vardır.
Ben de bahçemde yanık hayvan gübresi kullandığım için bu dana burnu sorununu sık sık yaşıyorum. Sorunum çim alanda değil (evvelce çim alanda da yaşadım) sebze bölümünde ve bahçenin diğer bazı kısımlarında.
Benim bahçem büyük, sadece çim alan 1000 metrekare.
Benim dana burnu mücadelem şöyle:
Bayer Endesulfan WP35 (800 gr.lık poşet) i 10 kg.lık kepek ile karıştırıyorum (mutlaka maske takın ve eldiven kullanın)
7-8 litrelik su içine 250 gr. kadar toz şeker koyarak iyice eritin ve daha sonra buna kepeği ilave edin hatta biraz da sıvı yağ koyun ki kokusuna gelsinler. Elde edeceğiniz malzeme sünger gibi olmalı, avucunuza alıp sıktığınızda dağılmadan top gibi dursunlar.
Bu malzemenin birbirine iyice işlemesi için, büyükçe bir poşete veya çöp torbasına koyarak ağzını sıkıca kapatıp bir gece bekletin.
Ertesi gün akşam üzerine doğru malzemeden hazırlayacağınız topları delik yakınlarına, bozuk alanlara-kabarık yerlere dağınık halde koyun.
Kedi, köpek hatta kuşlar yerse zehirlenebilirler.
Gece şeker ve yağın cazibesine kapılan dana burunları bunları yerler, sabahleyin sağda solda ölmüş veya baygın halde bulduğunuz dana burunlarını maşa ile toplar, imha edersiniz.
Benim mücadelem bu şekilde ama başlıkları inceler, çim zararlıları veya dana burnu olarak araştırırsanız belki arkadaşlarımızın daha başka mücadele usulleri vardır, bu yüzden başlıkları okumanızı öneririm.
|