Konu: Phalaenopsis
View Single Post
Eski 02-02-2016, 10:20   #3170
Cigdemistanbul
Ağaçsever

Cigdemistanbul's Avatar

Giriş Tarihi: 10-12-2015
Arkadaşlar yaşadığım bir tecrübeyi sizlerle paylaşmak istedim. Phalaenopsis lerimden biri saksısından devriliyordu. Yaprakları oldukça iriydi. Düşüp kırılmasın diye daha büyük bir saksı ya aldım. Tabi çok araştırmadan yapmış olduğum bir hata vardı. O da oldukça büyük bir saksıya dikmiş olmamdı. Halbuki sayın praecox bu sayfanın ilk gönderilerinde üzerine basa basa bahsetmiş phallerin ömürleri boyunca aynı saksıda kalmaları ya da en fazla bir boy büyük saksıya geçirilmeleri gerektiğinden. Neyse tüm kökleri çürüdü. Bir tane bile kök kalmadı orkidemde. Ama yapraklar sağlıklıydı. Kökleri ayıkladım. Çiçek sapının tamamını kesmedim ve sapa tutturduğum dal ile toprağa sabitledim. Yani köksüz yapraklar toprağın üzerinde emaneten tutturuldu. Sabah güneşi alan bir pencereye yerleştirdim. Her gün sabahları spreyle suladım. Asla toprağı sırılsıklam etmedim. Zaten kökleri yoktu. Ve şuan da tam iki ay sonra sekiz tane kök verdi. Kökler her geçen gün büyüyor şuan hala ufaklı, normal kök boyutlarında değiller. Yeni bir yaprakta çıkardı. Kökler çürüdü diye pes etmemek lazımmış.
Şuan 15 tane orkidem mutlu bir şekilde büyüyor gibi. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım. [emoji4]

Cigdemistanbul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön