Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi loveforlife
Geçmiş olsun. Gençlik hastalığı daha erken görülür. Başka bir rahatsızlığı olabilir ama gençlik hastalığı olmadığını düşünüyorum. Sorun neydi? Başka bir viral hastalık olabilir.
Hastalığa daha çok 2 - 6 ay arasındaki kedilerde rastlanmaktadır. Virüs vücuda girdikten yaklaşık 8 - 10 gün sonra ilk belirtilerini gösterir. Hasta gergin mutsuz iştahsızdır ve kedilerin ayaklarını karın altına toplar vaziyette oturuşları vardır. Kürek kemikleri göğüs kafesi üzerinde çıkıntı yapmış haldedir ki bu hemen hemen her hastada görülen bir semptomdur. 8 - 10 günlük dönemden sonra hasta birden klinik olarak kötüye gider. 40-41 derece ateş, kusma, ishal, deri ve tüylerde dağınıklık, dehidrasyon (sıvı kaybı) bu belirtiler bir gün kadar devam eder ki bunu hasta sahibi daha dün bir şeyi yoktu birden oldu diye tanımlar hatta dışarıda beslenen kedilerde bir günlük ortadan kaybolduktan sonra ertesi gün bu belirtilerle bulduklarını söylerler. Hastalarda iştah tamamen gitmiştir. Kedi su kabına başını sokmuş şekilde bulunur ama yemek yemiyordur.
|
.
Malesef bu belitilerin hepsi var. Perşembe günü çok iyiydi cuma günü işten geldim kusmuş birsürü . Sonra gece baktım kanlı ishal olmuş çok halsiz sürekli su içiyor. Kımıldamaya bile gücü yok. Sabaha kadar yanında oturdum. Başını okşadım. Bende cuma günü işe giderken ayağım kaydı sırt üstü çok kötü düşmüştüm. Bazen yanından kalktım miyavlayarak beni çağırdı. Sabah hemen vererinere götürdük. O kadar bitkin olmasına rağmen çok zor götürdük gene. Taşıma çantasından çıkıp sağa sola atlıyor çıkmak için. Kan tahlilinde çıkmış veterinerin dediğine göre.