View Single Post
Eski 30-01-2016, 11:51   #11
cnrtkt
Ağaç Dostu

cnrtkt's Avatar

Giriş Tarihi: 16-11-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmetsnmz Mesajı Göster
arkadaslar bende ceviz bahçesi kurmayı planlıyorum.5 dönümlük tarlama 120 adet ceviz dikmeyi planlıyorum.tarlama 250 metre uzaklıkta barajdan gelen su vanaları var.vana çıkışları 90 lık borular.ben bu boruya 63 lük veya 75 lik boru takıp damla sulama yapsam bi problem teşkil edermi. 90 lık borular 120 ağaç için çok gelir kanaatindeyim.bilgisi olan yazabilirmi
Sayın ahmetsnmz, tarlanızın şeklini bilemiyorum ama , benim de 6 dönüm arazim var. Tarlanızın boyutlarına bakarak ben olsam, 90 lık vana çıkışlarından 200 metresini 75 lik kangal boru ile gelir, (100 metre 90 lık 100 metre 75 lik te olabilir maliyete göre karar vermek lazım), oradan da 50 metre 63 lük boru ile suyu tarlama kadar ulaştırırım. Boru çapını kademeli olarak düşerim, bu sayede sistemde basınç artışını sağlamış olurum, bu da bana ağaçlar büyüdüğünde daha çok damlatıcı kullanacağım için gereken basıncı vermiş olur.Tarlamın girişinde 63 lük boru ucuna gübre tankı ve filtre sistemini yerleştirip, sıra başlarındaki ana boru hattını yine 63 lük yaparım. Bu 63 lük ten, 20 lik veya 25 çıkışları alarak sıra üzerinden ağaç diplerine damlama hattını çekerim. İlk yıllar 16 lık damlama borusu da olabilir ama daha sonra 16 lık boru az gelir kanaatindeyim.

Tavisyemi basit bir şema ile aşağıda görsel olarak paylaşıyım istedim.

Kendi bahçemde kurduğum sistemin şeması da http://www.agaclar.net/forum/1436452-post218.htm bu sayfadadır. İnceleyin isterseniz.

Eklenen Resimler

Düzenleyen cnrtkt : 30-01-2016 saat 12:31
cnrtkt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön