View Single Post
Eski 29-01-2016, 07:52   #5
hdoğan
Ağaç Dostu

hdoğan's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cnrtkt Mesajı Göster
Çabalarınız güzel sonuçlar vermiş, nazar değmesin.
Boyunlu gözleri hangi evredeyken kopardınız. Yani gözler patlamış mıydı, patladıysa uzunluğu yaklaşık ne kadardı?
Bende bu şekilde (gözleri koparma, iple bağlama, çıtayla açma gibi) bir uygulama planlıyorum. Nelere dikkat etmemi tavsiye edersiniz.
Teşekkürler Sayın Cnrtk, ben ilkbaharda budama zamanı ve gözler kabarmaya başladığı zamanda, patlamadan önce, boyunlu gözleri aşı bıçağıyla gövdeye dik, alttaki düğme gözü zedelemeden, keserek aldım bana öyle kullanışlı geldiği için. Boyunlu gözleri aldığım fidandada tüm boyunlu gözleri aldım çünkü baharda düğme gözler boyunlu gözlerden daha geç patladığı için aynı fidanda boyunlu gözlerle düğme gözler birlikte kaldığında gelişmede dengesizlik oluyor, boyunlu gözler çok daha erken ve fazla sürgün yapıyor. Tabi en uçtaki lider boyunlu göz hariç.
Buna rağmen dar açıyla çıkan dallardanda, bir sonraki budamada kesmeyeceğim bırakacağım dalları seçerek uygun olanlara araya çıta sıkıştırdım olmayanlardada yere iple bağladım, biraz uğraştırıyor ama bir sezon sonra dallanma daha bir güzel, ileriki zamanlarda araya daha iyi rüzgar, güneş alacak ve daha sağlam bir yapı oluşturuyor. Uğraştığımıza değiyor bence. Selamlar

Düzenleyen hdoğan : 29-01-2016 saat 10:43
hdoğan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön