Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi feast3874
Sayın olmez çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. "Reeflowers BioClean I 85 ml. Su Temizleyici" siparişini iptal ettim. yerine "Sera Aquatan 50 Ml. Akvaryum Su Düzenleyici" alacağım. Reeflowers BioClean alsam bir faydası olur mu, yoksa boş yeremi uğraşmış olurum? Bombeli akvaryum gerçekten gözü yoruyor. onun için sanırım düz arka tarafı öne çevireceğim. Şimdilik çöpçü vatoz almayı da erteledim. Zamanla bakıp göreceğiz.
|
BioClean sistem oturduktan sonra kullanabileceğiniz bir şey. Bence cichlid akvaryumu için gereksiz derim. Çünkü onlar hiç durmadan hafriyat yapacaklar. Kumu kazacaklar, taşıyacaklar vs. Su düzenleyici ile sistem oturduktan sonra BioClean yerine nitrit giderici kullanmanızı tavsiye ederim. Sera için bu Nitrivec'dir. Ama sistem iyi oturur ve azot döngüsü başladıktan sonra uygun bir şekilde devam ederse bence çok gerekli de değil. Ama sizin kullandığınız filtrenin sünger büyüklüğü belli. Bakteriler yoğun olarak filtre malzemesinde tutunurlar. Filtre küçük olduğundan yeterli koloninin oluşmakta zorlanacağını düşünüyorum. Hele ki sık sık o filtreyi temizlemeniz gerekeceğini düşünürsek, çok sık olarak bakteri popülasyonunu dağıtacaksınız. Yeri gelmişken söyleyeyim, filtreyi yıkamak için çıkardığınızda su akışı, dolayısı ile oksijenlenme durduğu için bakteriler hızlı bir şekilde ölmeye başlayacaktır. Bu nedenle filtre süngerini yıkamaya götürmeden süngerden akvaryuma az bir miktar filtre çamuru sıkarsanız akvaryuma bakteri aşılaması yapmış olursunuz. Filtreyi yıkayıp yeniden çalıştırdığınızda onlar kısa sürede filtre süngerine yeniden tutunarak hızla üremeye başlayacaklardır. Benim tavsiyem durumunuz müsait olduğunda bir dış filtre almanız. O balık yoğunluğu ile iç filtreyi haftada 1 ya da 2 defa yıkamak zorunda kalırken dış filtreyi 4-6 ay arasında temizlemek zorunda kaldığınızı, böylece akvaryum şartlarının daha uzun süre stabil kaldığını zaten göreceksiniz.
Akvaryumun arkasını ön olarak kullanmaya gelince; akvaryumun kapağı blok kapak ve akvaryum şekline uygun olarak dizayn edilmiş bir kapaktır. Yani bir tarafı bombelidir kapağın da. Yani akvaryumu çevirince mecburen kapağı da çevireceksiniz. Bu durumda;
1) Kapağın arkasında bulunan kablo ve hortum girişleri öne gelecek. Kablo ve hortumları ya akvaryumun önünden içeri sokacaksınız ki çok çirkin bir görüntü olur, ya da yeni arkaya yeni delikler deleceksiniz.
2) Yemleme kapakları arkaya gidecek ve yemlemeyi kapak üzerinden uzanarak arka taraftan yapmak zorunda kalacaksınız. Bu bence çok büyük problem değil.
3) Normalde arka tarafta bulunan aydınlatma öne gelecek. Bu öncelikle gözlerinizi rahatsız eder. Sonrasında ise balıklar arkadaki loş bölgelerde durmayı tercih edebilir.
Bu nedenle çevirmeden önce mümkünse biraz öne çekip arkasına geçerek bir süre seyretmeye çalışın. (Test edin yani)