View Single Post
Eski 27-01-2016, 21:43   #1380
loveforlife
Ağaç Dostu

loveforlife's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Sevgili loveforlife, hayatında taş üstüne taş koymamış insanların yorumlarına takılma ne olur. Seni eleştirecek kişiye ben önce ”sen ne yaptın bu hayatta” diye sorarım...

Orkideler sıcaklık ve nem değişiminden tomurcuk dökebilir. Bu aralar hava çok soğuk ya, evin sıcaklığı da değişmiş olabilir...
Bir de meyveler olgunlaştıkça açığa çıkan etilen gazının etkisiyle de dökebilirmiş. ”Orkideyi meyve tabağının yanına koymayın.” diyorlar. Çok ilginç...

Bu arada sizin evdeki halının aynısının üzerinde büyüdüm ben.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...3-img_2982.jpg
Hala da annemin salonunda bu halı; çok kaliteliymiş demek ki.
Sevgili Gilan,

Benim de bu hayatta pek bir şey yaptığım söylenemez aslında! Çevreme bakınca çocukluktan tanıdıklarımın, okul arkadaşlarımın falan geldikleri noktaları görünce, pek bir yol katedememişim aslına bakacak olursan.

Hep başkaları için yaşadım ben. Hep "aaa, bilmemkim ne der?" oldu hayatlarımızda. Hep ayıptır, günahtır oldu. "Neslihan bulur, Neslihan çözer, Neslihan yüklenir!" Ben bunların içinden ne kadar sıyrılabildiysem artık...

Keşkelerim çok aslına bakacak olursan. Keşke "ANNE" olabilseydim diyorum en çok mesela... Bir yuva kurmuş olmayı ne çok isterdim! Ama diyorum ya ben hep başkaları için feda eden oldum. Hala da hep fedakarlık yapmak zorunda bırakılanım. Neden hep ben güçlü görünmek zorundayım ki? Oysa artık çok yorgunum hayatın yükünden.

Benim çocuklarım olarak gördüğüm canlarıma olan sevgimi bile anlayamıyorlar. Belki de sadece burada, çok uzaklardaki dostlarım beni biraz olsun anlıyor...

Ev tarif edilmez derecede soğuk. Soba yakıyorum tek odada. Ama alt kat, üst kat ve yan binalar da boş. Isınması neredeyse imkansız gibi. Bir de annem hastanedeyken eve birkaç günde bir gelince iyice soğudu içerisi. Orkidelerin etkilenmesi gayet doğal aslında. Öyle meyve tabağı falan etkilemedi yani bunları. Menekşelerimin neredeyse hepsi dondu ben evde yokken. Soğuğun boyutunu ifade etmem gerekirse, banyodaki şampuanların dahi donmasını hayretler içinde izlediğimi söyleyebilirim. Bronşit olmayı başardım yine hal böyle olunca. Birkaç gündür sürekli evdeyim ve soba hep yanıyor olmasına rağmen yine de kat kat giyinmiş ve battaniye içinden çıkmayan bir haldeyim. Kediciklerimle birbirimizi ısıtmaya çalışıyoruz. Yine de buna şükür diyorum çocuklara. Ya sokaklarda donarak can veren milyonlarca canın yerinde olsak ne yapardık?

O halının yaklaşık 30 yılı var bizim evde. Ne günler geçti, neler yaşandı... Annem o halı ve bir benzerini taksitle almış ama eve getirince bir despot olan babamdan korkuya halılar aylarca üst katta oturanların evinde durmuştu. Gerçekten de çok kaliteli halılarmış. Bir silinmeyle bile pırıl pırıl olurlar. Bir tanesinin kenarları iyiden iyiye yıpranmıştı. 30 yılın üzerine ben geçtiğimiz aylarda bu kez ben iki halı aldım da bu yıllanmış güzeller bir akrabamızın yeni yaptırdığı yazlık evine gitti.

Sizin de canınızı sıkmış olmak istemem. Bu kasveti şu güzellerle dağıtayım. Hayatta kalmayı başaran menekşelerimden Sevgili SDurul'dan gelen bu minyatürü kaybetsem çok üzülürdüm ama şükür...
Name:  20160118_141217 (1).jpg
Views: 412
Size:  32.8 KB
Name:  20160118_141226 (1).jpg
Views: 387
Size:  34.3 KB
Bir de bu minik yaşayanlardan....Diğer çiçekliler sizlere ömür. Yaşayanlardan çiçek açabilecek gibi olan var mı bilinmez.
Name:  20160118_141142 (1).jpg
Views: 413
Size:  27.4 KB

loveforlife Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön