View Single Post
Eski 27-01-2016, 16:23   #56
Dudugen
Ağaçsever
 
Dudugen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-10-2015
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 65
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mesut çelik Mesajı Göster
Marulların yetisme suresi nedir sizin bu yaptiginiz sistemde .
Mesut Bey, şimdilik size tam olarak bir rakam veremeyeceğim.
Ama gözlemlediğim bir iki şeyi belirtebilirim.

Sistemi kuralı tam 9 hafta oluyor. Kendi dikim fidelerim, bu bitkiler için özel floresan ışığında 1 ayda yenebilecek duruma geldi fakat, yaprak sayısı oldukça az. Normal marulun adeti 400-600 gram iken benimkiler 150-200 gramda kaldı olgunlaştı. Düzgün bir gelişim gösteremediler.
Satın aldığım fidelerde ise gelişim biraz daha yavaş fakat istikrarlı. Floresanı koyalı 5 hafta oldu o yüzden onların hasat zamanını veremeyeceğim.
Ayrıca, ısı faktörü de var. Oda ısısı 1 hafta öncesine kadar 14°C-18°C arası iken, havaların 5°C geçememesinden dolayı oda sıcaklığı 12°C kadar düştü. Odaya bir ufo koymam gerekecek gibi gözüküyor. Su ısıtıcı ile suyu ısıtmaktan daha verimli olacağı kanısındayım (sistemim için).

Dudugen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön