[QUOTE=minikivi;1434958]Sayın gecepartisi,
size katılmamak mümkün değil.
2014 kasım sonu bandırma/sahil yenice köyündeki bir firmadan 100 adet chandler, 100 adet pedro siparişi verdim ve ücretinide akibetinde verilen posta hesabına yatırdım. 42 gün sonra gelen fidanların 100 lük bir balyası sprey boyayla beyaz olarak işeretlenmiş diğer 100 lük balyada hiç bir işaret veya etiket yoktu. telefonlarıma cevap vermeyen yetkiliye bir arkadaşın telefonundan yaptığım arama sonucunda ulaştım. Tabi yetkilinin geçiştirme laflarını dinledikten sonra telefonu kapattım. Fidanları ne mi yaptım? Yakınımda fidancının birine ödediğim paranın neredeyse yarı fiyatına devrettim. İsmine doğruluğuna inanmadığım bir fidanı tarlama ekme cesaretini gösteremedim.
2015 kasım sonu Bandırma/sahil yenice köyüne gittim, ilk dikkatimi çeken o bölgede hiç bir yetişkin ceviz ağacı yoktu. Üreticiler baktım birbirlerini kötülüyorlar. Şunu anladım: yeterki sipariş alsınlar ellerinde hangi fidan varsa yolluyorlar.
Net konuşuyorum: sahil yenice köyünde sırtında ceketi ve bir cep telefonundan başka hiçbir şeyi olmayan, ama 10 numara web sitesi olan simsarlar var.
Neticede ordan fidan almadan ayrıldım.
sizede geçmiş olsun.
saygılarımla[/QUOT
katılıyorum size fidanı anaç bahçesi olan fidancıdan almak gerek bafra fidancılığın anaç bahçesini gidip ziyaret edebilirsiniz
|