Konu: Nergis
View Single Post
Eski 24-01-2016, 14:36   #2729
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi narkissos Mesajı Göster
Merhabalar,sitenize yeni üye oldum,ben nergis çiçeğini çok seviyorum,şimdiye kadar hiç yetiştirmedim. 1 ay kadar önce bu fikrim değişti ve 10-12 soğan aldım; saksıya belirlenen doğrultu,istenilen derinliklerde dikimi gerçekleştirdim can suyu verdim. Evin soğuk bir bölümünde 2 hafta beklediler, bu süre içinde sulamama rağmen yeşerdiler,odama aldım ama bu kez cam önünde 2 hafta kadar beklettim(orası biraz daha ılıman ve hafif serin ışığı da görsünler diye),boyları ortalama 5 cm buldu,bazıları da 15 cm e kadar uzadılar. Henüz kış aylarındayız,ev sıcak ve boyları uzun olanlar uçlarından kurumaya solmaya başladılar,boyları uzadıktan sonra haftada bir kere sulamıştım,şimdi ise su vermeyi kestim,çok erken bir tarihte açtıkları için sizce kurtarabilirmiyim onları? Çiçek açmadan kururlarsa çok üzüleceğim resimlerini de atıyorum
Sn; narkissos;

İki hafta içinde sizin soğuk dediğiniz yerde yeşerdiler. Nergisleriniz köklendiler. Benim yapmayı düşündüğüm şey çok aşırı olmayacak şekilde soğuk bir ortama almak olurdu onları. Daha sonra biraz daha soğuk ortama. Nedenine gelince bazı soğanlı bitkiler, meyve ağaçları gibi soğuklama ihtiyacında bulunuyorlar. Siz sıcak ve ışık durumu mevsimin kış olması nedeni ile az ortamda ilkbaharın geldiği algısı ile suni olarak büyümesini sağladınız. Bir müddet soğuk bir ortamda kalsalardı büyüme orada duracak ilkbaharla birlikte o görmeyi istediğiniz çiçekleriniz olacaktı.
Kolay gelsin.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön