merhaba Rıfat Bey
siz memnun kalmış olabilirsiniz, buna sevindim açıkçası, onca yatırım ve emek harcamışsınız bu konuda da eğer böyle bir hareketi Mehmet Bey yaptıysa takdir etmek gerekir,
ortada verilmiş bir söz var buna uyulması gerekir, bunda benim ne suçum olabilir ki,
ben bizzat bir ağabey aracılığı ile ondan alışveriş yaptım, kıramayacağım bir ağabeyimdi, telefonda kendisi ile pazarlık yaptı ve 17 tl den anlaştı, ben de ağaçları 2 gün sonra seçmeye gittim ve fiyatın 20 tl olduğunu bunun ticaret olduğunu söyledi... hatta telefona ağabeyi verip onunla pazarlık ettirdim tekrar, 19 a herşey dahil anlaştık.
köy kahvesinde oturup bir kaç kişi işe sohbet ettim bazı olumsuz davranan çiftçilerin olduğunu belirttiler... yorumsuz
o civarda birkaç köyü dolaştım, fiyatlar 16 TL idi ama adamların elinde 150-200 tane kadar kalmıştı, 600 civarında fidan almayı düşünüyordum, bir kaç çiftçiden 200 civarında aldım Mehmet beyden de 235 tane aldım
fidanlar kargoyla geldiğinde ücret ödenmemiş, ödemek zorunda kaldım, fatura yok, etiket yok, sertifika yok,
diğer çiftçiler ile de bu şekilde anlaştım faturalar,etiketler, sertifikalar fidanlarla beraber geldi kargo ücretleri ödenmiş.
fatura ve sertifikayı ayrı bir kargo ile göndermiş onun da ödemesi yapılmamış, etiketler yok faturada 235 fidan yerine 220 yazıyor ödeme yaptığım miktarın neredeyse tam yarısı değerinde 10 tl den fatura kesilmiş,
1 kuruş bile olsa yaptığı hareket onuruma dokundu,
1 aydır arıyor ve mesaj atıyorum ne etiketleri gönderdi ne kargo parasını...
pişkin pişkin cevap veriyor...
kızmakta haklı mıyım ? siz ne dersiniz ?
bu yazımı görünce beni az önce aradı tehditkar sözlerle külhan beyi gibi bu yazıdan dolayı dava açabileceğini bu siteye böyle şeyler yazmak karaktersizliktir , paranı yatıracağım mesajı hemen sil dedi,
parayı yatırdı, mesajı sildim, umarım gerçekten fidanlar chandler çıkar.
ben bir daha ondan alışveriş yapmayı asla düşünmüyorum,
karar sizin...
diğer çiftçiler sizin dediğiniz gibi mayısta gelip ağaçları kontrol edeceklerini çıkmayan olursa tamamlayacaklarını, budama için gelip destek vereceklerini belirttiler,ama mehmet beyden böyle bir söz asla çıkmadı
bunu diyen çiftçiye şimdiden 1000 fidan rezerve ettirdim,
önümüzdeki yıl 40 dönüm daha yer ekmeyi planlıyorum
bu işte henüz çok yeniyim, hedefim 3 yıl içerisinde 5000 fidan dikmek
|