Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nervus opticus
Emeğinize sağlık sn reguler,
5. resimde kökün altında görünen sarı materyal nedir acaba?,
taş yünü,sünger vb birşeymidir?,
Birde gövdeyi kalınlaştırmak için bir yönteminiz varmı ?
Ben kabaca kalın gövdeli ficus bulup çelikten kökledirmeyi ve birkaç tanesini bahsettiğiniz fusıon yöntemiyle yapıştırmayı düşündüm, ve hatta birkaç denemem oldu.Fusıon denemelerimde bitki gövdede belirli yerlerden yapıştı ve sanki çokta güzel olmadı.
Tabi bu benim denememdi.
başarılar
|
Sarı materyal bildiğiniz plastik dondurma kabının kapağı. Kökler aşağıya doğru büyümesin düz bir şekilde yana doğru büyüsün diye koydum.
2. sorunuza gelince gövde kalınlaştırmak için yöntemler var ama en iyisi ağacı olabildiğince büyük bir saksıya hatta imkanınız varsa toprağa ekmektir. ve hiçbir şekilde budamamaktır .
nekadar çok yaprak ==> besin ===> hızlı büyüme
Ama ben yine de gövdeden kök oluşturup aşağı indirip sonra onları 6 ayda bir tarayarak şekil verip tekrar kalan yerlerden köklendirip aynı işlemi yapmayı düşünüyorum. Sonunda kökler birbirine kaynayacak, kalın bir nebarim ve yüzey köklerim olacak.
3.kaynaştırma yöntemine gelince bende uyguluyorum kaynaşmaya başladılar dediğiniz gibi ilk başlarda tatmin edici değil. Fakat ilerleyen dönemde kaynama izleri tamamen yok olacak ve düz bir gövde şeklini alacak başladı iseniz yarıda bırakmayın devam edin. Kaynaştırmada dikkat edilmesi gereken ağacın son halini kafanızda tasarlayıp ona göre dal ve koniklik ayarını en baştan yapmaktır.