İyi günler;
Organik gıdalarla (sebze-meyve artıkları) beslemeyi ben deniyorum. Ama şunu fakettim, gerçi bunlar zaten az çok biliniyor. Bu solucanlar belirli gıdaları daha çok seviyorlar. Muz kabukları, ayva kabukları, çay, kahve posası gibi. Biz her ne kadar her türlü gıdayı (turunçgiller hariç) vermeye çalışsak da onların sevdiği bir grup var. Bunları yedikçe biz gibi sevdiğimiz yiyecekleri yediğimiz zaman mutlu olduğumuz gibi, onlarında mutlu olduğunu düşünüyorum

. Ama burdaki dezavantaj şudur. Bunun sürekliliği yok. Her gün muz **** ayva kabuğu vermeniz zor. Onun için organik gıdada çeşitleme yapıyorum. Ama en sevdikleri beslemenin yine sığır gübresi olduğunu düşünüyorum. Bilmiyorum yanılıyor muyum? Bende daha yeni deniyorum. Bütün bunları gözlemlerim sonucunda söylüyorum. Normalde ışığı sevmiyorlar fakat bir ışığın yansımasını da istiyorlar. Alanın geniş olması solucanların hareket alanı açısından faydalı olduğunu düşünüyorum. Dar alan sanki onlar için stres oluşturuyor

Ortamı 17-23 derece arasında tutmaya çalışıyorum. Yaptıkça tecrübe edeceğim inşallah.
Kolay Gelsin...