İsmail Bey, hep aynı sorulara cevap verme konusunda çok haklısınız. Ben de öğretmen olarak aynı sorunu yaşıyordum mesleğe başladığımda ama artık alıştık. Topraksız tarım hakkında da 1 senedir bilgi toplama çalışıyorum ama asıl bilgi yoğunlaşma süreci 6 ay kadar önce başladı. Bu işe başlayanların çoğu, merak ve büyük hevesle başlıyorlar. Bazı şeylerin de hemen olmasını istiyorlar, örnek olarak kendimi gösterebilirim. Ben bir sayısalcı olarak, deneme yanılma yöntemini çok severim. Bu yöntem ile edindiğim bilgiler daha kalıcı yer ediniyor. Dediğiniz gibi öğrenmeye devam
Sayın kiziltan, sizin yazdıklarınızdan anladığım tek şey, paylaşımlarımı üstün körü okuduğunuz.
Şimdi, hangi bitkiyi yetiştirdiğime bakarsanız, marul yetiştiriyorum bu bitkiden başka bir tavsiyeniz var mı yeni başlayanlar için? Ayrıca 70 fideden sadece 8 tanesi suya dikim. Çilek fidesi olarak 6 adet fidem var, ve gayet başarılı bir şekilde büyümeye deva ediyorlar. Onları da yetiştirebilecek kadar bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum bu konuda.
Şimdi asıl meseleye gelelim; Kapalı ortam ve suni aydınlatma; İnşallah bir köye ya da bir villaya taşınırsam, bir bahçede yapabilirim, belki de bir teras katına. Ama bu işi elimizdeki imkanları değerlendirerek yaptığımıza göre. Yeniden başlamamı gerektiren bir konu söz konusu dahi değil. Sistem gayet başarılı bir şekilde devam ediyor.
Saygılar.