Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sumeyra47
Menekşeler konusunda çok şansızım hiç mi olmaz yaa sevmediler beni. Bu kaybedeceğim dördüncü menekşem çok üzülüyorum. Sizin menekşelere de kocaman maşallah.
|
Lütfen üzülmeyin Sn. Sumeyra47, menekşeler biraz kaprisliler bende anaç olarak satın aldığım hiçbir menekşeyi uzun süre yaşatamıyorum çünkü onlar geldikleri seralarda iyi ya da kötü yaşamaya alışıklar, güzel çiçek açsınlar diye bir sürü özel besinler ve hormonlar uyguluyorlar, bizlerin ev ortamları ise çok farklı bu yüzden de ömürleri pek fazla uzun olmuyor. Ben yeni aldığım menekşeyi ilk 1 ay mutlaka ayrı odada karantinaya alıp durumunu takip ediyorum eğer üzerinde zararlı falan varsa mutlaka müdahele edip yedeklemek amaçlı bir iki tane yaprak çeliği alıyorum ve zaman içinde yapraktan ev ortamında kendi yetiştirdiğim menekşeler satın aldığım menekşelerden daha iyi ve dirençli oluyor. Sizde deneyin yeni edindiğiniz menekşeden yaprak çeliği alarak kendiniz yetiştirmeye çalışın eminim bu hem çok hoşunuza gidecek hem de gözlemlemiş olursunuz.