Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kgursan
Sn dreams, verdiğiniz tarihlerde bir yanlışlık olmalı, Zira 31 aralık da dikilen lalel soğanları, 5 ocakta çiçek açmaz!!!
Diğer taraftan önerdiğiniz yöntem de sağlıklı değil, Şöyle ki Lale soğanları soğuk ister bu 5 oC veya 9 oC dır ve 3 ay soğukta beklemesi gerekir, eğer 5 oC da beklediyse ve dikimden 21-45 gün sonra çiçek açar.
Bunlardan önemlisi; Soğuk depoya girmeden önce soğanın içinde çiçek oluşumu tamamlanmış (G dönemi) olmalıdır, çiçek oluşmadan soğuk dönem verilirse çiçekler bozuk açar. Çiçek oluşumu tamamlanması ise normalde, Türkiye de Ağustos ilk yarısı, Avrupada ise Eylül ortasıdır.
Bu konuları (Yukarıda) çiçek soğanlarının depolanması başlığında ayrıntılı açıklamıştım. Kolay gelsin.
|
Yanlış anlamışsiniz

Lalelerimi 31 Aralıkta dikmedim
yaklaşık dört ay önce diktim...
ve 31 Aralıkta ilk lalem açtı o tarihler lalelerimin açış tarihiydi

aslında tam yeniyılda açtığını müjdelemiştim ayarlasam bu kadar olmazdı..
Ben üç hafta buzdolabında tuttum daha sonra saksılara diktim ve yaklaşık dört ay kadar zaman geçti büyüdüler ve çiçek açtılar
Bir iki gün sonra üçüncü lalem de açacak....
Lalelerim de bir sorun görmedim gayet normal açtılar renkleri de çok güzel hatta birini saksısıyla birlikte hediye verdim..
İklim konusuna gelince Amerika / North Carolina eyaletinde yaşıyorum...lale soğanlarını aldığımda dikime hazırdı fakat baharı beklemeden soğuklama yapıp diktim ve sorunsuz çiçek açtılar.