merhaba,
Tirilye'de yeni aldıgım ve daha once buyuk ihtimalle kimyasal gubre ve zirai zehirlerle donatılmıs, ancak yaklasık 3-4 senedir bakım yapılmayıp dolayısıyla ürün alınmayan zeytinligimi her ne pahasına olursa olsun organik bir sekilde gelistirmek istiyorum.
Basarili olunca da ( artık ne zaman olur bilemiyorum ) köydeki diger insanlarin pesimden gelecegini ummak istiyorum.
Ilk etapta 5,5 dönüm ve 140 agac olan bahcemin organik toprak oranini acilen arttirmak icin mumkun oldugunca cok kompost yapmak istiyorum.
Bunun bir kısmını Sn. Meyvelitepe nin salık verdigi ormandaki agaclarin dökülen yapraklarini cuvallara doldurmak suretiyle bahcemin muhtelif yerlerine bırakarak, bir kısmını da hayvan gubresi kullanarak yapmak istiyorum. Hayvan gubresine karsılık biraz yaprak biraz da parcalanmıs odun parcası kullanmak niyetindeyim.
Odunlarin bir kısmını bu aralar kesecegimiz piçlerden bir kısmını da budama sonucu cıkacak
odunlardan alacak olsam da yeterli olmayacak kanaatindeyim. ( Odunları parcalama makinesinde un ufak yapmak mantıklı degil mi ? )
Benim icin can alici soru su : Diger bahcelerde budama doneminde cıkan agaclar genelde yakılıyor, yakmayin bana verin desem herkesten toplarım da bu insanlarin tamami kimyasal kullanıyor agaclarında, burdaki zehir kompostuma gecer mi ? Kaş yapayım derken göz cıkarmayayım.
|