View Single Post
Eski 07-01-2016, 06:24   #1371
gilan
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Bir süredir aktif yer alamamıştım forumda. Şimdi arayı kapatmaya çalışıyorum. Takip ettiğim başlıklara şöyle bir baktım, neler olmuş bir öğreneyim dedim ama zaman kısıtlı tabii. Tüm gün iş, sonra ufaklık, onu yatırınca ev işleri derken arada kaçırdığım onlarca sayfanın hepsini okumamın imkanı yok. Ama senin sayfana bir başlayınca bırakmak mümkün değil sevgili loveforlife. En son 18. sayfada kalmışmışım, her boş vaktimde buraya dönerek tamamladım 46 sayfayı. Her bir mesajın elden bırakılmayan bir roman gibi. Mutluluklar, hüzünler, heyecanlar peşpeşe... Her birine bir dünya emek verilmiş binbir çeşit bitki, birbirinden tatlı hayvancıklar... Balkon değil Loveforlife'ın çiftliği burası. Zaten şu fotoğrafların geldiği yere balkon ya da teras denemez.
http://www.agaclar.net/forum/attachm...55376678_n.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachm...118_144049.jpg

Ben kendimi iyi bir insan olarak düşünürdüm. Hiçbir canlıya bilerek kötülük yapmam. Yağmur sonrası yürüyüş yaparken yola çıkmış salyangozları bir bir toplayıp kenara koyarım. Karşıdan karşıya geçen böcek ezilmesin diye o yolunu tamamlayıncaya kadar başında nöbet tutarım. Yerde kırılmış bir dal bulsam en azından toprağa sokarım. Ama senin karşında ben kendimden utanıyorum. Senin o kadar zorluk arasında bu canlar için yaptıklarını okudukça eziliyorum. Gerçekten insan üstü bir varlıksın loveforlife.

Umarım o güzel yüzün hep güler. Umarım senin de annenin de sağlığı bundan sonra hep iyiye doğru gider. Umarım baktığın canlar hep uzun mutlu birer hayat yaşarlar ve zamansız senden ayrılmazlar. Ve umarım gönlüne göre geniş bir toprağın olur. Şu an bana bir bahçe verip "bunu dünya üzerinde birine ver" deseler ilk sırada seni seçerim inan. Çünkü kimse senin kadar hakkını veremez, eminim.

Bu hafta burada da mor bir kedi yavrusu haber oldu. Bizim mahallede barınağın kapısında bir kutuda bulunmuş. İnsanlıktan nasibini almamış yaratıklar önce kediciği kumaş boyasıyla mora boyamışlar, sonra da köpeklere ısırmalık oyuncak olarak kullanmışlar. Minicik zavallının onlarca diş yarası varmış üzerinde. Neyse ki tamamen gönüllülerin işlettiği çok düzgün bir başka barınak bakımını üstlendi, hemen tedavisine başladılar. Hatta geçen hafta sonu kalçasındaki büyük yaradan ameliyat oldu. Durumu her geçen gün daha iyiye gidiyor. Mor rengini düzeltebilmek adına da düzenli olarak kırpıp yıkıyorlarmış ama tamamen geçip geçmeyeceği belli değilmiş. Barınakta gözleri görmeyen bir başka yavru kedicikle arkadaş olmuşlar. Mor rengi nedeniyle pek bir meşhur oldu, ulusal kanallara kadar haber oldu. Adını da mavi mor renginden dolayı smurf koymuşlar. (Bizdeki şirinler çizgi filmindeki karakterlerin İngilizcesi smurf.) Pek çok insan sahiplenmek için sıraya girmiş ama barınaktakiler tedavisi bitince iki kediciği birden aynı eve sahiplendirmeyi düşünüyor.
İngilizce haber linki: Rescued 'Smurf' kitten possibly used as chew toy undergoes surgery - Story | KTVU
Bu hafta bir yandan senin kediciklerin hikayelerini okuyup bir yandan da bu mor kediciği takip ettikçe çok etkilendim. Biraz düzenimiz otursun, ufaklık azıcık büyüsün, ben de 2 minik sahiplenmek istiyorum bakalım.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön