View Single Post
Eski 03-01-2016, 13:13   #2
berk10
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-04-2015
Şehir: BALIKESİR
Mesajlar: 42
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi omergunal Mesajı Göster
Merhaba İyi akşamlar hepinize. 2015 yılı temmuz ayı içerisinde boşalan tarlamızı anız yeri olarak teslim alarak ilk önce 2 li sabanlarla derin derin sürülerek 3 ay güneşte bekletildi. ondan sonra 1 defa 9 lu patlatmayla tarla işlendi. bu arada resmi anlık ölçümler yapılarak 6*6 şeklinde fidan dikim planı projesi gerçekleşti tarlanın rakımı 355 Metre . son olarak fidanlar dikilmeden önce tekli patlatma ile tarl komple patlatma çekildi. dikim yapılacak sıralar 2-3 defa traftörle patlatılarak sıralar oluşturuldu Balıkesir Bandırma atlas fidancılıktan fidanlar alınarak 29- KASIM da fidanlar dikildi. fidan sıraları patlatma çekildiği için normal bir kürekle fidan çukurları çok kolay bir şekilde açılarak fidanlar dikildi. dikim işi 1 günde bitti. 1 hafta sonra tankerle bol bol ıslanarak toprak fidan diplerinde suylu güzel bir şekilde yerleşerek can suyu verildi.
şimdi sırada mart sonu nısan 15 ine kadar fidanlar 80-110 cm durumuna göre kesim yapılarak 3 yan dal 1 lider toplam 4 sürgün şeklinde oluşturulacak. tarla içi tızgara kaz ayağı **** pullukla sürülerek yabani otlardan arındırma işlemi yapacağım ve arkasından damlama sistemi yapılarak suyla beraber kök gübresi leonardit uygulaması yapacağım. yaz ayı boyunca ortalama 7-10 gün aralığında az ama devamlı su vereceğim. Daha önce bahçe kurmuş ve benden daha bilgili arkadaşlarımdan varsa hatalarım ve yapabileceklerim konusunda yardımlarınızı beklerim.


Resimler aşağıdaki linklerdedir.
Ekimde ilk hatanız fidanlara 1 hafta sonra can suyu vermek olmuş. Cansuyuny hemen dikim sonrası vermeniz gerekiyordu. Cansuyunun amacı kök bölgesindeki havayı yok etmek. Inşallah fidan kökleri hava alıp kuruma yapmaz. En az zaiyatla atlatırsınız. Girdiğiniz bu yolda başarılar.

berk10 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön