View Single Post
Eski 01-01-2016, 00:07   #100
özbaş
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 31-12-2015
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Yeni nesil şöminelerde, şöminenin ısı odasından diğer bölümlere yapılacak kanallarla sıcak hava akımı aktarılması ve o bölümlerin de ısıtılması hususunda bilgiler yer alır.

Bu bilgilere istinaden, şöminemizin ısı odasına bitişik küçük odamıza şöminenin ısı odasından sıcak hava aktaralım o odayı kolayca ısıtmış oluruz diye düşündük, taş duvar örülürken 10 luk çelik boru kestirdim 40 cm.lik ve tam ısı odasına denk gelecek yerde boru duvara kondu. Yani şöminenin sırtına yapışık minik oda ile şöminenin ısı odası arasında direkt irtibat var ve irtibatı sağlayan kanalın mesafesi de duvar kalınlığında (iç duvarlar da taş ve 40 cm eninde örüldü).

Bazen şömineyi öyle yakıyorum ki 2 metre yanına yaklaşılamıyor hah diyorum şimdi küçük oda ısınır artık, geçiyorum odaya elimi tutuyorum kanala cılız bir hava akımından başka bir şey yok.

Isınma konusunda karar vermeden evvel mutlaka kullanıcısını bulmak ve onları dinleyip karar vermek lazım.
Sayın Hoşseda,

yazlığıma şömine yaptırma konusunda araştırma yaparken, bu forumu da okudum, çok faydalı oldu katkı yapan herkese teşekkürler. Üzerinden bayağı zaman geçmiş ancak mesajınızla ilgili aklıma gelen hususları belirtmek istiyorum, anladığım kadarıyla arka odadan sadece 10 cm çapında sıcak hava kanalı açılmış, şömine ısı odaları sıcaklık zemin ve üst ısı farkına göre sıcak hava üfürme yaptığı için burada şömineniz ısı farkında referans olarak salonunuzu alıyor ve salon ısındığı için üfürme hızı düşüyor. Tahminimce arka odadan tabana yakın bir yerden soğuk hava giriş kanalı açılmış olsaydı bu üfürme hızı daha hızlı olabilirdi. Bir de bu 10 luk kanal, salondaki sıcak hava menfezinden seviye olarak düşük kalmışsa bu da bir faktör olabilir diye düşünüyorum, tabii bir de 10 cm lik kanal da biraz küçük olmuş.

özbaş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön