View Single Post
Eski 30-12-2015, 12:54   #10
kiziltan
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 28-04-2013
Şehir: tahran iran
Mesajlar: 1,314
Taze yesil sogan uretimhanesi ( 3. sayfaya dikkat )
Topraksiz taze sogan yetistiriciligi

Bu iki basligi birer kez daha okusaniz, ozellikle birincide sayfa 3 guzel. Basit ve ucuz, baslangicta acikhava olan sistemi nasil ucuza ve sade olarak seraya almak mumkun.

Iki basligi birlikte okursaniz, ticari sistemdeki en onemli nokta olan pazarlamanin onemi ortaya cikiyor.

Siz bu basit sistem icinde, sogan, sarimsak, maydonoz, tere, roka, marul olarak azar azar yapsaniz birisi satilmasa digerleri satilir, pazarci hepsini birden almak isteyebilir, pazarlama sorunu azalabilir. Lokanta ve cigkofteciler surekli alim icin anlasabilir. Isin bu kismini dusunup, baslikta gorulen acik hava sistemi yazin bir iki tur cevirir razi olursan aline gecenin uzerine koyarak basit bir ortu alti yapabilirsin saniyorum.

Formul ve besin icin fazla ugrasma derim, Hoogland formul hepsi icin gecerli, ayri ph ve ec gerek olursa ayarlarsin, ayri ayri tablalara ekince karismaz zaten. Bu sistemde en onemli buldugum sey drenaj ve fazla suyu toplamak yoksa topraga karistirirsan bir sure sonra topragi tarim yapilamaz haline getirirsin. Gubre icin ugrasma, Hoogland formul belli zaten aliver Sn Tezel`den bitsin, ucuz olsun diye ugrasma pek fark olmayacaktir sanirim.

Unutmadan, pazarlama kadar onemli olan iscilik payi, aman dikkat !
Saglicakla kalin

kiziltan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön