View Single Post
Eski 30-12-2015, 08:14   #60
CNL
Yeni Üye

CNL's Avatar

Giriş Tarihi: 16-12-2015
İyice ufalandığına kanaat getirdiğiniz kendinden geçmiş sütün altını açın ve ısıtmaya başlayın. Bir yandan da karıştırın. Süt ısındıkca toplanmaya başladığını göreceksiniz. Parçalar sanki elektrik yüklü iyonlar gibi birbirine yapışmaya başlayacak ve koca bir top halini alacak. İçinde parça kalmamış kazandan artık kısmen olmuş kaşar peyniri adayımızı fazla suyunu süzmek üzere süzme torbasına alıyoruz ve ağzını sıkıca bağlayıp üzerine ağırlık koyuyoruz. Bu ağırlıkla 5-6 saat durduğunda suyu süzülmüş olur ama ben 1 gün bekletiyorum. Bu arada kazanda kalan suyu ne yapacağız diye sorabilirsiniz kendinize. İçerisinde bol miktarda kalsiyum vardır. Bu su, peynir altı suyudur ve de peynir kadar kıymetlidr. İsterseniz içerisine 1lt süt koyup altını iyice açıp lor peyniri çıkartabilirsiniz. İsterseniz pasta, börek, çörek yaparken kullanabilirsiniz. Hatta ben bir yerde okumuştum, makarna suyu olarak deneyebilirsiniz (ben denedim güzel bit tadı oluyor sütlü sütlü) Normal yemeklerinizde su yerine kullanabilirsiniz. İçerisine yoğurt koyup ayran olarak kullanabilirsiniz ve daha aklıma gelmeyen bir sürü şeyde kullanabilirsiniz. Bunların hiçbirini yapmayacaksanız bir miktar ayırın kaşar peynirini kaynatırken kullanırsınız, geri kalanını bitkilerinize sıvı gübre niyetine dökün ama çöpe gitmesin.
Şimdilik buraya kadar, arkası yarın devam edecek...

Eklenen Resimler

CNL Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön