Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pakiz
Merhaba Lonicera,
Cevap için teşekkür ederim.
Sadece marul ve maydanoz tohumu ektim. Bakalım başarılı olacak mıyım
Sevgili yasminq1,
Soğan ve sarımsak başarılı diyorsanız ben de denemek istiyorum. Kuru soğan ve bir diş sarımsağı toprağa ekiyoruz değil mi, başka bir şey yapmam gerekiyor mu?
Bol yeşil günler diliyorum 
|
Sevgili Pakiz, İyi akşamlar, ben hani yemeklik soğanlarımız sap kısımlarından yeşerir, küçük boyları baktım yeşermişse, etraflarında bir iki santim aralık kalıcak şekilde büyükçe bir saksıya yerleştirip üzerlerini toprakla örtüyorum. Çok derin olmasın. Tıpkı lale soğanı diker gibi. Ama yeşermiş soğan yoksa evde, küçük filelerde satılan arpacık soğanlar, hani "yahnilere tüm bir şekilde bırakılan" onlardan da çok güzel oluyor. Sarımsaklar da yine aynı, sık sık toprağa dikin ve sulayın. Işık alan aydınlık bir yerde bir haftaya kalmaz uç vermeye başlar. Ben kışın salataya, kısıra, mercimek köftesine kullanırım harika bir duygu. Siz de hemen ekin. Tertemiz, ekonomik ve sağlıklı çıtır çıtır soğan, sarımsak yetiştirirsiniz ve afiyetle yersiniz inşaAllah!

Düzenli bir şekilde sulamaya gayret edin. Ne çok ne de az sulayın başaracağınıza inanıyorum.
Bol yeşil, sağlıklı günler hepimizin olsun inşallah
Sevgili Pakiz, bir kuru soğandan bir dal yeşil soğan oluyor, sarımsaktan da bir dal sarımsak onun için sık sık dikin. Bir de diyelim üç saksı dikilecek ben birer hafta aralıklı dikiyorum değilse hepsi bir anda oluyor. Hergün de kullanılmaz belki o yüzden aklıma gelmişken belirtim dedim. Hadi kolay gelsin...