Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mavij
Merhaba, benim guzeller guzeli Aloe verami gecen yaz Cesmenden aldim. Aldigim yerde pek bakmamislar ama ona ragmen bir suru yavrulamis... Topragi yeterli degil ve bakimsiz diye baska bir sakisya aktardim. Aktarırken bır suru solucan cıktı hepsını temızledım. .topragini degistirirken eski saksisindan cikarmam cok zordu saksıyı kesmek zorunda kaldim. Meger kokler saksiyi sarmalamis malesef onlarida kesmisim  .
Simdi bir ay oldu.Malesef aksam gunesi alan bir evde oturuyoruz Istanbul da. 1 kere suladim hatta besin takviyesi yaptim. Ama alttan alttan sararmaya basladi. Alisiyor sandim ama bugun bir surgunun sapini siktigimda ici bostu. Hemen kestim. kestigim yeri siktigimda sulu oldugunu fark ettim. Cok sulamisim galiba  Simdi o kestigim yavruyu 1 gun bekleticem sonra toprakla bulusturucam. Ama benim sormak istedigim buyuk saksi ne olacak? Ne yapmaliyim sizce. Inanin icim kan agliyor  Lutfen yardim edin.
|
Bu konuda uzmanlaşmış arkadaşlarımız daha iyi cevaplar vereceklerdir, bu arada benim bir önerim olacak.
Hani mutfaklarda kullandığımız aşağıdakine benzer tencere altlıkları vardır. Saksının altında ki su kabını alın bir müddet bu tencere altlığının üzerinde bırakın toprağı iyice kurumadan da su vermeyin. Evde yoksa milyoncularda bulabilirsiniz.
Kullandığınız toprak ağır gelmiş olabilir geçirgenliğini sağlamak için kum oranını hayli artırmanız gerekebilir.
Geçmiş olsun.